DUŠAN TADIĆ POHVALIO 'MISTERA': Vratio se kult reprezentacije, odgovara nam ofanzivna igra!
Foto: Starsport©

OBEĆAVA

DUŠAN TADIĆ POHVALIO 'MISTERA': Vratio se kult reprezentacije, odgovara nam ofanzivna igra!

Ove kvalifikacije za SP ga podsećaju na prethodne

Objavljeno:

Kapiten Srbije Dušan Tadić govorio je o trci sa Portugalom za mundijalsku vizu u Kataru.

Pričajući pred meč sa Luksemburgom, vođa Ajaksa je poručio da ga trenutka situacija podseća na onu iz kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, bez obzira što nije bilo Portugala u grupi.

"Orlovi" su tada završili kao prvi...

- Podseća malo na te kvalifikacije. I tad smo dobro krenuli, osetila se energija, da se vraća kult reprezentacije i da sve ide u najboljem toku. Razlika je što su Porugalci u grupi, koji bili evropski šampioni, ali dobro. Bitno je da se usredredimo u svoje kvalitete, da verujemo u sebe i imamo samopouzdanje - rekao je Tadić.

Srbija - Irska, Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović
foto: Starsport©

Napadački pristup je nešto što ide uz stil Dragana Stojkovića Piksija, što raduje Tadića.

- Ofanzivna igra nam odgovara. Od prvog dana dolaska Piksi pokušava da nam pokaže, da verujemo u tom i da je to pravi pravac. Da mi iz toga možemo najviše da profitiramo.

Pozvao je i navijače da dođu u velikom broju na stadion "Rajko Mitić" i pruže podršku ekipi.

- Da vide lepu našu igru i uživaju. Sigurno će tako biti.

Tadić je upitan i da li misli da će Srbija i Portugal pobediti sve utakmice do Lisabona, kada bi odluka mogla da padne ko će biti prvi u grupi.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

- Moguće je, ali najbitnije je da se ide od utakmice do utakmice. Videli ste Portugal kako je došao do pobede, izjednačio je u 90, a preokrenuo u 96. minutu. Nije lako, ali moramo da gledamo samo sebe. Koncentrisani smo samo na sebe.

Koliki je uticaj selektora Stojkovića na tim? Piksi ga je "prekorio" u šali, na šta se Tadić nasmejao, pa uozbiljio kod odgovora.

- Otkad je Mister (Piksi prim. aut) došao oseti se ta energija. Momci su naoštreni, svi žele da se pokažu. Vidi se da se vratio kult reprezentacije i da ide sve u najboljem redu. Samo tako da nastavimo i nema greške - zaključio je Tadić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.