NENORMALNO: Novac koji je PSŽ glatko odbio za Mbapea, španski velikan nije potrošio U CELOJ SVOJOJ ISTORIJI!
Foto: Starsport©

bolesno

NENORMALNO: Novac koji je PSŽ glatko odbio za Mbapea, španski velikan nije potrošio U CELOJ SVOJOJ ISTORIJI!

Ovaj podatak zvuči neverovatno i pokazuje koliko je veliki jaz između fudbalskih klubova po pitanju finansija

Objavljeno:

Kilijan Mbape je uprkos velikoj želji da pređe u Real Madrid ostao igrač Pari Sen Žermena. Bar još jednu sezonu.

Katarski vlasnici pariskog kluba su ostali pri svojoj odluci da brzonogi napadač jednostavno nije na prodaju pa su u finišu prelaznog roka odbili i treću ponudu Madriđana - koja je iznosila neverovatnih 200 miliona evra (189 miliona funti).

Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Kojim se ciframa pojedini klubovi "gađaju" i to tokom krize zbog pandemije (koja očigledno nije pogodila sve), primetili su navijači Atletik Bilbaa.

Baskijski klub, koji je osam puta bio prvak Španije, a 23 puta osvajao Kup kralja (po čemu su ispred Reala (19)), u čitavoj svojoj istoriji nije potrošio toliko novca na angažovanje fudbalera!

Potrošili su ukupno 169 miliona evra (145 milona funti). Naravno, "lavovi" iz Bilbaa imaju jedinstvenu politiku po kojoj osim domaćih igrača iz svoje škole, dovode samo one koji imaju baskijsko poreklo.

Ipak, ovaj podatak zvuči neverovatno i pokazuje koliko je veliki jaz između fudbalskih klubova po pitanju finansija. I između Atletika i Reala, a pogotovo između još manjih klubova i jednog PSŽ-a koji je čak ovakvu ponudu glatko odbio. I to za igrača u poslednjoj godini ugovora!

(Espreso/Nedeljko Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.