ZVEZDA U PRVOM ŠEŠIRU? I dalje je MOGUĆE, ali...
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

mala šansa, ali ko zna

ZVEZDA U PRVOM ŠEŠIRU? I dalje je MOGUĆE, ali...

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope održaće se u ponedeljak, 27. avgusta od 13 sati po srednjoevropskom vremenu u Istanbulu

Objavljeno:

Matematičke šanse i dalje postoje, čisto da se odmah ogradimo, ali u ovakvim situacijama nema ni smisla uzdati se u promile. Jer posle prvih utakmica plej-ofa za Ligu šampiona i dve u plej-ofu za Ligu Evrope već je sasvim jasno da će Crvena zvezda na žrebu za grupnu fazu takmičenja biti u drugom šeširu.

Teoretski, moguće je i dalje da dobaci i do prvog šešira, ali šanse za tako nešto su toliko male da nam se čine verovatnije da bi mogla da osvoji Ligu Evrope. A to naravno nije mnogo verovatno. Jednostavno, previše toga treba da se poklopi.

Već sada naime znamo da će u prvom šeširu izvesno biti direktni učesnici grupnne faze poput Olimpika iz Liona, Napolija, Bajera iz Leverkuzena i Lacija.

El Fardu Ben, FK Crvena zvezda
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Direktan plasman u grupu je unapred upisan za još neke timove, a od njih veći koeficijent od Zvezde imaju i Braga i Ajntraht, koji doduše još nisu smešteni u prvi šešir, ali će svakako biti ispred beogradskih crveno-belih.

To dakle znači da je već šest mesta u prvom šeširu van Zvezdinog domašaja, dok će ono sedmo definitivno pripasti poraženom iz dvomeča Monaka i Šahtjora u plej-ofu za Ligu šampiona, jer i jedni i drugi bolje stoje na Uefinoj listi od šampiona.

Imamo ih dakle sedam boljih od Zvezde na žrebu što će reći da je ostalo još to jedno mesto u prvom šeširu.

Međutim, da bi Zvezda i došla do tog poslednjeg mesta zagrebački Dinamo bi morao da nadoknadi minus od 0:3 iz prvog meča sa moldavskim Šerifom i umesto u Ligu Evrope ode u Ligu šampiona. Dalje, Seltik bi morao da ispadne posle 2:0 u prvom meču plej-ofa Lige Evorpe sa AZ Alkmarom. I na kraju da praška Slavija posle Ferencvaroša navijačima priredi još jedno razočaranje i ispadne od varšavske Legije, a da Zvezdin bratski Olimpijakos posle Ludogoreca položi koplja i pred Slovanom iz Bratislave.

A ni tu nije kraj, jer bi Jang Bojs u Ligi šampiona morao da u revanšu sa Ferencvarošem sačuva prednost od 3:2 iz prvog meča, da Salcburg posle teškom mukom izvojevanih 2:1 kod kuće eliminiše Brondbi kako slučajno ne bi Austrijanci uleteli u Ligu Evrope, pa i sa Benfika sa istim rezultatom iz Lisabona ne dozvoli PSV-u da se vati u Ajndhovenu.

Da sumiramo dakle, da u Ligu šampiona odu Dinamo, Salcburg, Jang Bojs i Benfika, a u Ligu Evrope timovi sa gorim koeficijentom od Zvezde: Šerif, Ferencvaroš, Brondbi i PSV. Plus da u plej-ofu za Ligu Evrope ispadnu Slavija, Olimpijakos i Seltik… Nemojmo da se zavaravamo.

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope održaće se u ponedeljak, 27. avgusta od 13 sati po srednjoevropskom vremenu u Istanbulu.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.