CEO SVET JE ODUŠEVIO, BARSA ĆE MU VEČNO BITI ZAHVALNA: Potez koji govori koliki je ČOVEK!
Đerar Pike, Foto: Profimedia

SVAKA ČAST

CEO SVET JE ODUŠEVIO, BARSA ĆE MU VEČNO BITI ZAHVALNA: Potez koji govori koliki je ČOVEK!

Kao lider tima i jedan od kapitena, odlučio je da pomogne "Blaugrani" da registruje pojačanja i zato se odrekao dela novca koji je trebalo da zaradi prema ugovoru

Objavljeno: 19:48h

Pristao je da zaradi manje, da bi njegov tim bio jači u borbi za titulu. I na svoju štetu je pokazao ljubav prema klubu i mnogi su još u šoku.

Neverovatnu stvar uradio je legendarni štoper Barselone Đerar Pike (34) ove nedelje.

Kao lider tima i jedan od kapitena, odlučio je da pomogne "Blaugrani" da registruje pojačanja i zato se odrekao dela novca koji je trebalo da zaradi prema ugovoru.

On je samoinicijativno pristao na smanjenje svoje zarade da bi prema pravilima "La Lige" mogla da budu registrovana pojačanja - Memfis Depaj koji je došao iz Liona i Erik Garsija koji je stigao iz Mančester sitija.

Pike se svesno žrtvovao, pristao na smanjenje plate, a na to su reagovali mnogi, među njima i legendarni italijanski fudbaler Franko Barezi (61). Nekadašnji kapiten Milana ostavio je na Tviteru kratku poruku:

Barselona je u sezoni 2019/20 na plate igrača i trenera smela da potroši 600 miliona evra, ali sada je ta cifra smanjena na 200 miliona i to je bio razlog zašto je i Lionel Mesi otišao u Pari Sen Žermen.

Takođe, Barselona je navela i koliko je zaradila prodajom igrača, transfer po transfer.

Podsetimo, Pike je dete Barselone i u tom klubu je proveo čitavu karijeru, izuzev perioda od 2004. do 2008. kada je nosio dres Mančester junajteda.

Kao Barselonino dete, ne pamti trenutak kada je toliko zavoleo klub, jer je doslovno odrastao uz "Blaugranu".

"To nije bio trenutak, to je proces. Odlasci na stadion gde sam gledao utakmice sa članovima porodice, kada su me otac i deda vodilli na svaki meč... Tada sam se postepeno zaljubio u klub. A kada sam imao sedam-osam godina počeo sam da igram za mlade kategorije i tada su Barselonine boje počele da mi znače nešto posebno", rekao je on.

Najranije uspomene iz detinjstva vezane su mu za Barselonine uspehe.

"Pamtim kada sam imao pet godina i kada smo 1992. osvojili svoju prvu titulu prvaka Evrope na Vembliju protiv Sampdorije. Sećam se da sam bio kod bake i deke kada je Kuman dao gol u produžecima. To je bio ključni trenutak naše istorije", rekao je Pike.

KUMAN MU JE REKAO "HVALA!"

Sada mu je Kuman trener i jako mu je zahvalan na velikom gestu.

"Pike je bio veoma važan faktor u procesu registracije naših novih igrača. Moramo da naglasimo trud kapitena, jer oni godinama brane ovaj grb i hoće da pomognu klubu", rekao je Kuman pred sutrašnji meč protiv Sosijedada.

Zahvaljujući Pikeu, na tom meču imaće sve igrače na raspolaganju.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.