PARTIZAN PREKO SANTA KLARE POGLED BACA U DRUGI ŠEŠIR: Četiri prepreke su ključ do BOLJEG ŽREBA!
Fk Partizan, Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

ko zna šta će biti

PARTIZAN PREKO SANTA KLARE POGLED BACA U DRUGI ŠEŠIR: Četiri prepreke su ključ do BOLJEG ŽREBA!

Klub iz Humske zauzima 20. poziciju po UEFA koeficijentu među konkurentima koji se bore za 32 mesta u grupnoj fazi trećeg evropskog takmičenja, te bi u slučaju najnepovoljnijeg raspleta žreb za grupnu fazu dočekao u trećem šeširu

Objavljeno:

Elimninisavši ruski Soči Partizan je došao na korak od plasmana u grupnu fazu Lige konferencije, a poslednju prepreku na crno-belom putu do jeseni u Evropi predstavljaće Santa Klara. Dvomeč sa portugalskim predstavnikom prilika je da izabranici Aleksandra Stanojevića plasmanom u grupnu fazu obezbede još najmanje šest internacionalnih duela, a u slučaju da vicešampion Srbije posle DAC Strede i Sočija, presudi i ekipi sa Azorskih ostrva u srcu Atlantskog okeana, žreb za grupnu fazu dočekaće u drugom ili trećem od četiri šešira.

Klub iz Humske zauzima 20. poziciju po UEFA koeficijentu među konkurentima koji se bore za 32 mesta u grupnoj fazi trećeg evropskog takmičenja, te bi u slučaju najnepovoljnijeg raspleta žreb za grupnu fazu dočekao u trećem šeširu. Ipak, značajni klupski koeficijent (18.000) ostavlja nadu Beograđanima u bolju poziciju pre podele klubova u osam grupa. Naime, svaki šešir će sadržati osam klubova, te je crno-belima potrebno da četiri od 19 bolje plasiranih rivala ne stigne do željenog cilja.

Naravno, preduslov za bilo kakve kalkulacije Partizana predstavlja da u utakmicama zakazanim za 19. i 26. avgust ostvari rezultat dovoljan da eliminiše Santa Klaru. Te će paralelno sa svojim borbama pogled imati usmeren i ka Romi, Totenhemu, Bazelu, Kopenhagenu, Jablonecu, Viktoriji, Gentu, Anderlehtu, Kupsu, LASK-u, Fajenordu, Karabagu, Makabiju Tel Aviv, PAOK-u, Renu, i 15 potencijalnih rivala koji bi se priključili nakon ispadanja iz plej-ofa Lige Evrope.

Za Partizan će posebno važna biti dešavanja na pozornici Lige Evrope s obzirom na to da će se iz plej-ofa ovog takmičenja u grupnu fazu Lige konferencije plasirati eliminisani klubocvi, te će crno-beli na toj sceni, navijati upravo za favorite, kako bi za potencijalen rivale dobio klubove sa što nižim koeficijentom i dodatno popravio poziciju.

Dodatni motiv pred dvomeč sa Santa Klarom predstavljaće značajna razlika u finansijkim benefitima, s obzirom da će crno-beli u slučaju eliminacije na narednom koraku zaraditi ukupno 1.050.000 evra, dok bi samo plasman u grupnu fazu doneo 2.940.000 evra, uz bonuse od 500.000 evropskih novčanica za svaku pobedu, odnosno 166.000 za remi.

Podsetimo, prvi susret plej-ofa zakazan je za naredni četvrtak u Portugaliji od 22.30 časova.

(Espreso / Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.