PARTIZAN NACILJAO NOVO POJAČANJE: Nije samo Kvinsi Menig zanimljiv timu iz Humske ulice
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

NA metI je krilni napadač

PARTIZAN NACILJAO NOVO POJAČANJE: Nije samo Kvinsi Menig zanimljiv timu iz Humske ulice

Mamadu Fol je igrač koji je u fokusu crno-belih, a u protekloj sezoni odigrao je 33 meča za Šarlroa

Objavljeno: 19:05h

Krilni napadač Šarlroa Mamadu Fol (29) nalazi se na listi potencijalnih pojačanja Partizana, piše portal Telegraf.rs.

Senegalac koji brani boje pomenutog belgijskog kluba jedna je od želja trenera Aleksandra Stanojevića, koji zajedno sa čelnicima kluba razmatra i pomenutog fudbalera, ali i još nekoliko zanimljivih opcija koje bi mogle da pojačaju crno-bele na krilnoj poziciji.

Stanojević je o tome govorio i na jučerašnjoj konferenciji za medije, pred prvenstveni meč sa Voždovcem, rekavši da nije samo Kvinsi Menig iz Tventea zanimljiv klubu iz Humske, već da su ponude poslate na još dve adrese.

Kako je krilni napadač ušao u poslednju godinu ugovora sa Belgijancima, dospeo je na "radar" crno-belih, koji imaju u planu da se pojačaju za treće kolo Lige konferencija, u kome će se narednog četvrtka sastati sa ruskim Sočijem.

Fol je krilni napadač, koji se bolje služi desnom nogom, ali podjednako dobro pokriva i levu i desnu stranu terena. Odlikuju ga brzina, prodornost, dobra kombinatorika.

Rođen je u Senegalu, gde je i počeo da se bavi fudbalom, najpre u klubu po imenu Port Otonom, odakle je prešao u Šarlroa 2013. godine. Pozajmljen je potom ekipi Vajt Stara, kasnije i Eupenu, a 2019. godine je usledio povratak i kontinuitet u klubu sa kojim je imao važeći ugovor.

U protekloj sezoni je odigrao 33 meča za Šarlroa, postigao deset golova i upisao jednu asistenciju i mahom je bio standardan prvotimac. Fol je tri puta pozivan u selekciju Senegala, a upisao i jedan meč za pomenutu reprezentaciju i to u martu ove godine.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.