VELIKA FINANSIJSKA INJEKCIJA: Zvezda dobija sjajan novac od Grujićevog transfera u Porto!
Foto: Starsport©

nije loše

VELIKA FINANSIJSKA INJEKCIJA: Zvezda dobija sjajan novac od Grujićevog transfera u Porto!

Inače, Liverpul je dogovorio i drugi transfer, 23-godišnji napadač Taivo Avoniji za 7.500.000 evra ide u Union Berlin

Objavljeno:

Pet godina pod ugovorom sa Liverpulom, i sve skupa 507 minuta raspoređenih na 16 utakmica. Enfild je ipak bio preveliki zalogaj za Marka Grujića, ali rastanak će biti prijateljski, jer ni klub ni igrač nemaju previše razloga za srdžbu. Grujić jer ide u klub koji redovno igra Ligu šampiona. A Liverpul jer je ne samo izvukao uložene pare, no dobrano i zaradio na Grujićevoj prodaji Portu.

Nije još ozvaničeno, ali samo se čeka objava. I neće biti prodaja već nova, jednogodišnja pozajmica. Ovog puta sa obaveznim otkupom ugovora. Za 12.000.000 evra, tvrdi dobro obavešteni Atletik.

Podsetimo, Liverpul je Grujića još 2016. doveo iz Crvene zvezde za 7.000.000 evra, ali je veći deo vremena probodio po pozajmicama. Bio je u Kardifu, Herti, na kraju i Porto i Redsi su samo na takvim aranžmanima već izvukli 4.000.000 evra. Što će reći da će im čist plus od 25-godišnjeg veziste biti 9.000.000 evra.

Zaradiće (opet) i Crvena zvezda, koja je prilikom Grujićevog odlaska zadržala 10 odsto od Liverpulovog profita. Kako on iznosi 5.000.000 (12.000.000 minus onih 7.000.000, pozajmice se ne računaju) Zvezdin profit biće oko 500.000 evra plus trening kompenzacija koja će iznositi verovatno oko 300.000 evra, možda nešto više. Međutim, neće te pare odmah leći u Ljutice Bogdana, jer će papirološki Grujić tek od narednog leta biti Portov igrač.

Grujić je ovog leta bio i na meti Sasuola, ali samo kao mogući naslednik Manuela Lokatelija, koji je i dalje u Ređo Emiliji. Pitali su i klubovi iz Engleske i Holandije, pominjala se mogućnost da ode u PSV Ajndhoven u sklopu dogovora oko eventualnog transfera Donjela Manela u Liverpul. Sporting je nudio 7.000.000 evra...

Srpski reprezentativac je sve ponude odbijao čekajući Porto. I Porto se juče i oglasio ponudom, a Marko je 13 minutra posle ponoći privatnim abionom sleteo u Portugaliju i očekuje se da će se odmah staviti na raspolaganje treneru Seržu Konseisau.

U Portu će igrati redovno i tako, nada se, izboriti mesto u reprezentaciji Srbije za Mundijal u Kataru, ako se istog i domognemo.

Inače, Liverpul je dogovorio i drugi transfer, 23-godišnji napadač Taivo Avoniji za 7.500.000 evra ide u Union Berlin. On nikad nije ni debitovao za Liverpul, jer nije mogao do radne dozvole.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.