BIVŠI TRENER PARTIZANA OPLEO PO ENGLEZIMA: Sramota za njih i treba da pate posle poraza na penale!
Foto: Profimedia

njegov stav

BIVŠI TRENER PARTIZANA OPLEO PO ENGLEZIMA: Sramota za njih i treba da pate posle poraza na penale!

Penal je dosuđen posle prekršaja nad Rahimom Sterlingom, a mnogi smatraju da je engleski napadač simulirao

Objavljeno:

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus rekao je da su engleski igrači i navijači "zaslužili traumu" zbog poraza od Italije u finalu Evropskog prvenstva posle izvođenja jedanaesteraca zbog lošeg ponašanja tokom celog turnira.

Engleska je u finalu Evropskog prvenstva, u nedelju uveče na londonskom Vembliju, izgubila sa 2:3 od Italije posle izvođenja jedanaesteraca, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 1:1.

U izjavi za Sport Bild, Mateus je rekao da nije oduševljen ponašanjem nekih navijača.

- Engleski navijači su bili neprijateljski raspoloženi prema devojčici u dresu reprezentacije Nemačke. Zviždali su himnama svojih protivnika. Danski golman Kasper Šmajhel ometan je laserom tokom penala, koji je Engleska dobila simuliranjem Rahima Sterlinga u polufinalu - rekao je Mateus, preneo je sajt Gol.

- Dodajte tome rasističko ponašanje prema sopstvenim igračima posle finala. Dragi Englezi, to je bilo nesportsko ponašanje za koje od vas nismo znali i ne želimo više nikad da vidimo. Žao mi je igrača, ali zaslužili ste traumu posle finala izgubljenog na penale - dodao je nekadašnji nemački reprezentativac.

Govoreći o "devojčici u dresu reprezentacije Nemačke", Mateus je mislio na situaciju kada su se engleski navijači rugali navijačici Nemačke koja je plakala zbog poraza od Engleske 0:2, u osmini finala.

Grupa engleskih navijača zviždala je himnama protivnika na Vembliju uoči utakmica, a čak je i selektor Garet Sautgejt tražio od njih da ne zvižde italijanskoj himni uoči finala.

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Englesku sa 26.000 funti, pošto je jedan navijač sa tribina laserom ometao golmana Danske Kaspera Šmajhela, pre nego što je Hari Kejn trebalo da izvede penal u polufinalu.

Penal je dosuđen posle prekršaja nad Rahimom Sterlingom, a mnogi smatraju da je engleski napadač simulirao.

Posle finala trojica engleskih reprezentativaca, koji su u finalu promašili penale, Markus Rašford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka, dobili su putem društvenih mreža uvrede na rasnoj osnovi.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.