ČUDO DA NIJEDNA UTAKMICE NIJE OTKAZANA: Veliki broj zaraženih na Kopa Amerika
Foto: Profimedia

objavljeni podaci

ČUDO DA NIJEDNA UTAKMICE NIJE OTKAZANA: Veliki broj zaraženih na Kopa Amerika

Kada je Brazilu dodeljeno domaćinstvo početkom juna, sedmodnevni prosek umrlih od posledica korona virusa u toj zemlji iznosio je gotovo 1.900 dnevno, a sada je oko 1.300 i u padu je

Objavljeno: 22:01h

Ministarstvo zdravlja Brazila saopštilo je danas da je na fudbalskom turniru Kup Amerike zabeleženo 179 slučajeva infekcije korona virusom.

Kup Amerike završen je u nedelju ujutro u Rio de Žaneiru, pobedom Argentine u finalu protiv Brazila, 1:0.

"Vrlo mali broj zaraženih potvrdjuje da se Kup Amerike u Brazilu održao na bezbedan način i nije prouzrokovao porast broja zaraženih", navodi se u saopštenju.

Turnir je odigran bez prisustva gledalaca, osim finalne utakmice, na kojoj je bila dozvoljena popunjenost 10 odsto kapaciteta čuvenog stadiona Marakana, oko 7.800 ljudi.

Brojka o zaraženima na turniru ne obuhvata navijače koji su gledali finale.

U saopštenju se navodi da je tokom turnira od 11. juna do 10. jula obavljeno 28.772 testova i da je 0,6 odsto bilo pozitivnih.

Medju pozitivnima je 36 fudbalera ili osoblja u reprezentacijama, 137 zaposlenih u organizaciji i šest zaposlenih u Južnoameričkoj fudbalskoj konfederaciji.

Nijedna utakmica nije bila odložena zbog korona virusa.

Kup Amerike je trebalo da se održi u Kolumbiji i Argentini, ali su se te zemlje povukle iz organizacije zbog političke situacije odnosno korona virusa.

Brazilu je dodeljeno domaćinstvo dve nedelje pre prve utakmice.

Kada je Brazilu dodeljeno domaćinstvo početkom juna, sedmodnevni prosek umrlih od posledica korona virusa u toj zemlji iznosio je gotovo 1.900 dnevno, a sada je oko 1.300 i u padu je.

(Espreo/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.