Prosinečki o stanju u Hrvatskoj: Nekad su nas krali ovi iz Beograda, a sada...
Foto: AP

ironičan ili ne?

Prosinečki o stanju u Hrvatskoj: Nekad su nas krali ovi iz Beograda, a sada...

Čuveni "Žuti" se dotakao društveno-političke i socijalne situacije u našem komšiluku
Objavljeno:

- Godinama imamo turbulencije. Koliko god bio ‘operisan’ od politike i nezavisan, ne možeš to ignorisati. Pratim to, najviše preko interneta. Priča se da smo korumpirani, da smo rasprodali državne vrednosti... Nisam učio škole da to mogu analizirati, nisam kompetentan. Ali imaju oni koji su to napravili, odnosno koji nisu ništa napravili, pa me to sve zajedno boli. Ima nas 4-5 miliona, imamo resurse i potencijal, a ne živimo kako bi trebalo.

- Kada sam bio klinac, govorili su: "Ne daj Bože da te Rusi brane, a Grci hrane." Koga god su Rusi branili, nije bilo dobro, a koga su Grci hranili, taj je gladan ostao. Znači da tu nešto ima. Pa rast nezaposlenosti, da se zgroziš, pa propadanje firmi... Sačuvali smo Podravku, pa više Pliva nije naša, pa Ina je naša. Ili nije naša? Ne znam više. Napravili smo autoputeve, moramo puno raditi na turizmu. Problem je svest nacije. Danas ne vredi ništa, ništa se ne ceni. Živeli smo u Austro-Ugarskoj, radili za njih, pa su nas krali ovi iz Beograda. Sada smo svoji, pa su nas naši pokrali - rekao je između ostalog Prosinečki, pomalo ironično i nastavio:

foto: Fonetap

- Uništili smo Slavoniju, a neki kažu da možemo hraniti celu Evropu. Znam da u Zagorju nema nijedne krave. Kada sam bio klinac, bilo je milion krava. Kad sam bio klinac, nije bilo šanse da se "nekaj ne dela", sadi kukuruz, pšenica. Uništili smo poljoprivredu. Pa imamo vode koliko hoćeš, a najskuplju vodu u Hrvatskoj plaćamo, a vode ko u priči. Imamo Vladu, pa nemamo... Zbog toga je propalo puno projekata, sigurno. Ne znam, nisam kompetentan, moramo početi "delati", kako kaže Banderas (Milan Bandić prim. aut.), moramo početi manje ‘ćapati’...

(Espreso.co.rs / Izvor: Večernji.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.