DANCE DO POLUFINALA PREDVODIO MOMAK KOJI NE PREPOZNAJE SAIGRAČE NA TERENU: Ali to ga ne sprečava da uvek POKIDA!
Foto: Profimedia

Svaka čast, majstore

DANCE DO POLUFINALA PREDVODIO MOMAK KOJI NE PREPOZNAJE SAIGRAČE NA TERENU: Ali to ga ne sprečava da uvek POKIDA!

Tomas je prvi fudbaler koji je javno priznao da je daltonista i da je tokom karijere imao velike probleme na utakmicama

Objavljeno:

Reprezentacija Danske je jedno od najprijatnijih iznenađenja na Evropskom prvenstvu, pošto je uspela da dođe čak do polufinala.

Danci su pre nekoliko dana u četvrtfinalu igrali protiv Češke, te su u Bakuu pobijedili sa 2:1 i plasirali se među četiri najbolje selekcije u Evropi.

Početak Evropskog prvenstva bio je dosta haotičan za Dance i u tom trenutku sigurno niko nije mogao ni sanjati da će ova ekipa doći čak do polufinala ovog takmičenja.

U prvom meču na EURO-u protiv Finske najbolji igrač ovog tima Kristijan Eriksen doživio je srčani udar i jedva je preživeo. Danci su u tom meču izgubili sa 1:0, ali su uspeli su da nekako prođu grupnu fazu.

Jedan od najboljih igrača u ovom timu je Tomaj Delanej koji igra odličan turnir.

Delanej je odigrao nekoliko fantastičnih utakmica, a pred meč polufinala protiv Engleske mnogi su se prisetili da on ima zaista veliki problem na utakmicama, ali i inače u životu.

Naime, pre tri godine on je otkrio da je daltonista i da ne vidi boje kao što to vidi većina ljudi. Tada su Danci igrali prijateljski meč sa Meksikom, a Delanej nije znao koji su njegovi saigrači iako su Danci igrali u crvenim, a Meksikanci zelenim dresovima.

Međutim, za reprezentativca Danske problem je bio što su obe ekipe imale bele šorceve što mu je itekako otežalo stvari na terenu.

- Ja sam Tomas i ja sam daltonista. pre neki dan na terenu mi je bilo teško videti ko je u mom timu, a ko u protivničkom - rekao je Delanej prije tri godine i nastavio.

- Teško je to opisati. Kao da vidim različite nijanse iste boje. Obično igramo u šorcevima različitih boja, ali ovoga puta smo i mi i oni imali bele. Bilo je prilično teško. Sve je u redu kad igrači stoje blizu jedan drugome, ali kad se podigne tempo i pobegnu mi na periferiju oka, jako je teško.

Tomas je prvi fudbaler koji je javno priznao da je daltonista i da je tokom karijere imao velike probleme na utakmicama, ali je i pored toga uspeo zaista da ostvari odličnu karijeru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.