ŠOK U BARSELONI: Leo Mesi nije više član kluba iz Katalonije!
Foto: AP Photo/Manu Fernandez

senzacija

ŠOK U BARSELONI: Leo Mesi nije više član kluba iz Katalonije!

Uprkos svim naporima i uveravanjima predsednika Đoana Laporte da će sve uraditi da zadrži najboljeg igrača Barse svih vremena, to se nije desilo

Objavljeno:

Argentincu istekao ugovor i slobodan je u izboru nove sredine

Nešto nezamislivo se desilo, nešto nezamislivo je i nama da to napišemo, ali to je od sinoć činjenica: Leo Mesi više nije igrač Barselone!

Na današnji dan, tačno 7.504 dana otkako je Leo potpisao svoj prvi ugovor na salveti za Bareslonu, on više nikakvim ugovornim obavezama nije vezan za katalonski klub.

Što ne znači da to opet neće postati. Ali, da je sve idealno u odnosima Lea i Barse, normalno bi bilo da je nova saradnja već potpisana i da se nije morala dočekati ova situacija.

Lionel Mesi
foto: AP Joan Monfort

Uprkos svim naporima i uveravanjima predsednika Đoana Laporte da će sve uraditi da zadrži najboljeg igrača Barse svih vremena, to se nije desilo. Iako su i sa Mesijeve strane stizali pomirljivi signali da je bliži ostanku nego odlasku, na kraju to nije stavljeno na papir.

Nikome u klubu nije drago zbog ovoga jer je Laporta pobedu na predsedničkim izborima dobrim delom bazirao i na pomirenju kluba sa Mesijem posle turbulentnog prošlog leta kada je Argentinac želeo da ode nezadovoljan radom i tretmanom kod tadašnjeg predsednika Bartomeua. Barselona je tada na silu zadržala Mesija pošto je klauzula za njegov slobodan odlazak istekla a Mesi je bio čvrst u stavu da odradi tu jednu godinu i da napusti Kamp Nou.

Ulaskom Laporte u predsedničku trku i kasnijom pobedom na izborima, situacija se poboljšala jer su Mesi i njegov otac Horhe uvek imali dobre odnose i gajili proštovanje prema Laporti. Ipak, ni ta bliskost nije pomogla da (još) potpiše novi ugovor koji bi ga vezao za Kamp Nou.

Mesi prema aktuelnom ugovoru zarađuje preko 70.000.000 evra godišnje kada se računa fiksna i varijabilna zarada zahvaljujući ogromnim bonusima za lojalnost. Na bruto nivou Argentinac košta klub blizu 140.000.000 evra godišnje. Za Barselonu koja je u ogromnim finansijskim problemima taj ugovor je do sada bio kamen oko vrata mada je Mesi zahvaljujući liku i delu ujedno i najveći generator zarade katalonskog kluba.

Lionel Mesi
foto: EPA/Juanjo Martin

S obzirom na godine (34) i situaciju u klubu, teško je za očekivati da mu Barselona ponudi iste uslove. A možda i on zbog svog mira pristane na manji novac i potpiše kada se vrati posle Kopa Amerike i odmora. Do tada će trajati strepnja u Kataloniji. I nada u Mančester Sitiju, Pari Sen Žermenu, bogatim američkim i arapskim klubovima i kod svih onih koji bi da najvećeg fudbalera današnjice podare svojim navijačima.

Ko zna, možda mu se na kraju obraduju oni najsiromašniji kojima je obećao da će jednog dana doći kod njih. Njuelsovi...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.