EL FARDU BEN DOBIJA SRPSKI PASOŠ? Uskoro bi Zvezda mogla da dobije OZBILJNO POJAČANJE
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

zanimljivo

EL FARDU BEN DOBIJA SRPSKI PASOŠ? Uskoro bi Zvezda mogla da dobije OZBILJNO POJAČANJE

El Fardu Ben je po ocenama mnogih jedan od najboljih stranaca koji je nosio crveno-beli dres

Objavljeno:

Fudbaler sa Komorskih ostrva živi u Beogradu od januara 2018. godine.

El Fardu Ben, fudbaler Crvene zvezde, uskoro bi mogao da dobije srpsko državljanstvo. Čelnici šampiona države uveliko razmatraju opciju da reprezentativac Komorskih ostrva dobije i srpski pasoš, jer u Beogradu živi od 2018. godine, čime ispunjava sve uslove.

Zakon Republike Srbije kaže da prilikom podnošenja zahteva za prijem u knjigu državljana naše zemlje, stranac mora da ima najmanje tri godine prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije. Pitanje je samo, da li bi Ben morao da se odrekne državljanstva Komorskih ostrva na koje je vrlo ponosan, ali i Francuske.

Da podsetimo, Crvena zvezda od stranaca pored Bena ima Sekua Sanogoa, Gelora Kangu, Filipa Falka i Aksela Bakajoka, a očekuje se i dolazak Kolumbijca Hoana Mohike. Prema propisima FSS jedan klub na terenu može da ima samo četiri stranca, pa je sasvim izvesno da bi Crvena zvezda ovim potezom rešila veliki problem, a samim tim i pomogla treneru Dejanu Stankoviću.

El Fardu Ben je po ocenama mnogih jedan od najboljih stranaca koji je nosio crveno-beli dres. Radi se o vrhunskom profesionalcu, porodičnom čoveku koji nije na Marakani napravio nijedan skandal. Sviđa mu se život u Srbiji, a i sam direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je da Ben planira život u Beogradu:

- Ben je jedan od najboljih stranaca u Crvenoj zvezdi. Ben voli Zvezdu, voli Beograd i Srbiju i mislim da su velike šanse da završi karijeru u Zvezdi. On traži stan i želi da ostane da živi u Srbiji.

U prilog ovoj tvrdnji ide i ono što je Vukašin Jovanović, potencijalni povratnik u redove Crvene zvezde, nedavno u intervjuu za Kurir rekao za Bena:

- Benov sin trenira u školi fudbala Viner, gde sam i ja počeo. Sa njim sam se redovno viđao dok sam tokom pauza bio u Beogradu.

Odranije, državljanstvo Srbije od fudbalera dobio je Brazilac Kleo dok je igrao za Partizan, koji se tada sa novim pasošem fotografisao pored srpske zastave.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.