POSEBNI U SVOM STILU, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Azar je ogroman talenat, ali je katastrofalan na treninzima!
Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

otkrio je

POSEBNI U SVOM STILU, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Azar je ogroman talenat, ali je katastrofalan na treninzima!

Murinjo je u razgovoru za inostrane medije istakao da Azar jednostavno ne voli trenirati

Objavljeno:

Pre nekoliko sezona bio je legitimni kandidat za Zlatnu loptu. Pružao je sjajne partije u Čelsiju, ali nakon odlaska u Real, Eden Azar je "nestao".

U Madridu su očekivali da Azar bude vođa novog Reala, no ovaj put su pogrešili. Mnogobrojne povrede su ga udaljile sa terena, a mnogi se pitaju zbog čega je često povređen.

Izgleda da je njegov nekadašnji trener iz Čelsija, Žoze Murinjo otkrio zbog čega Azar nije ostvario ono što je po talentu mogao i morao.

Murinjo je u razgovoru za inostrane medije istakao da Azar jednostavno ne voli trenirati. Bez dlake na jeziku. Posebni je takav.

- Istina o Edenu Azaru? Istina je, neverovatan je igrač, ali užasno trenira. Može se samo zamisliti kakav bi fudbaler bio da ima super profesionalan pristup treninzima. Eden je prekrasan i porodičini je čovek. Ne izgleda kao igrač iz trenutne generacije. Tih je i potpuno usredočen na svoje najmilije, decu i roditelje. Živi vrlo mirnim životom. Ali svako jutro izađe na teren i ... ne radi puno - istakao je portugalski stručnjak.

Posebni je dodao i da kada igra utakmicu ne vidi se učinak njegovog treniranja, nego samo talenta.

Kad igra utakmicu, ne vidite učinak njegovog rada, već samo talenat. Kad je otišao u Real Madrid, pomislio sam: 'opa, ovaj tip ide u najveći klub na svetu i imaće strašan pritisak da uvek bude na vrhu. Ovaj će tip osvojiti Zlatnu loptu jer je neverovatan - rekao je Murinjo i dodao:

- Ali što se tiče pripreme, kondicije, brzine, moglo je biti puno bolje. Ono što vidite je samo talent koji je Edena doveo na njegovo današnje mesto. U Realu je više povređen nego u Čelsiju. Tamo je upao u tako negativnu spiralu i verovatno će imati uticaja na njegovu karijeru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.