IZNENADIĆE VAS KO JE MURINJOV FAVORIT NA PREDSTOJEĆEM EURU: Ako se nije dogodilo 1996. godine, mora sada
Foto: EPA/ Neil Hall

interesantno

IZNENADIĆE VAS KO JE MURINJOV FAVORIT NA PREDSTOJEĆEM EURU: Ako se nije dogodilo 1996. godine, mora sada

Legendarni trener je na prvo mesto stavio Englesku

Objavljeno:

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo analizirao je učesnike predstojećeg Evropskog prvenstva.

Mnogi kao glavne favorite za osvajanje pehara vide Belgiju, Francusku i Portugaliju. Legendarni trener Žoze Murinjo ipak ima drugačije mišljenje. On je na prvo mesto stavio Englesku, uzevši u obzir da se završnica prvenstva igra upravo tamo.

- Ovo je generacija prepuna dobrih igrača, neverovatni su. Zato Geretu Sautgejtu neće biti ni malo lako odabrati one koji će igrati. Pogledajte samo primer desnih bočnih, toliko je izbora. Uz Brazil, najteže je biti selektor Engleske, zbog pritiska. Ali Sautgejt ima i odličnog pomoćnika u Stivu Holandu, pa sam uveren da će doneti najbolje moguće odluke. Što se šansi tiče, grupni deo takmičenja je u Engleskoj, polufinale je u Engleskoj, finale je u Engleskoj. Ako se nije dogodilo 1996., mora sada. Kad će ako ne sad?

Murinjo je dao svoje mišljenje i o selekciji Škotske koja je u baražu izbacila reprezentaciju Srbije.

- Ekipa je prepuna igrača koji igraju važne uloge u Engleskoj. Kiran Tirni, Endi Robertson, Skot Mektominej... Bolji su nego ikad u poslednjih 20 godina. Stiv Klark mi je bio pomoćnik u Čelsiju i zna sve što treba da zna, a uz to unosi emociju u posao. Verujem u taj škotski duh, biće opasni s kim god budu igrali. Iako ih ne vidim u polufinalu, ne vidim nikoga ko će ih lako pobediti - istakao je Žoze Murinjo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.