DEKI MOŽE BITI PONOSAN NA SVOG SINA: Filip je proglašen za najboljeg u omladinskoj Seriji A!
Foto: FK Crvena zvezda

svaka čast

DEKI MOŽE BITI PONOSAN NA SVOG SINA: Filip je proglašen za najboljeg u omladinskoj Seriji A!

Uvek me je savetovao da “pričam” I predstavljam se na terenu I da uvek grupa odnosno tim bud una prvom mestu

Objavljeno:

Da što se kaže iver ne pada daleko od klade i da su geni čudo dokraz je i to da je Filip Stanković, inače sin trenera Crvene zvezde Dejana, proglašen za najboljeg golmana u omladinoskoj Seriji A.

Najbolji golman, da malo preciziramo, za penale, nasmejala se voditeljka

- Može, može…- spreman je bio Filip za odgovor.

Važna godina za tebe, za sve u Interu dodala je voditeljka I primetila da gledajući Filipa kako brani penal sve deluje tako jednostavno.

- Trenira se mnogo, između ostalog I penali se vežbaju što se kasnije vidi na utakmicama – skroman je bio srednji sin Dejana Stankovića.

Stanković je poznato prezime u Italiji, zbog oca Dejana. Imate, ipak, sasvim raličite uloge konstatoval su domaćini emisije. Neizbežno, međutim, bilo je pitanje vezano za savete koje Filip kroz karijeru dobija od oca…

Filip Stanković, Federika Andreoli
foto: Printscreen/Instagram

- Uvek me je savetovao da “pričam” I predstavljam se na terenu I da uvek grupa odnosno tim bud una prvom mestu.

Prema mišljenju domaćina emisije posvećene idealnom timu čuvene italijanske lige mladih timova Primavere, Dejan Stanković je svojevremeno bio jedan od najboljih veznih igrača na svetskom nivou. Bio je to uvod u sledeće pitanje zašto I kako je Filipov izbor bio da postane golman.

- Kad smo bili mali, bila je priča da brat I ja “podelimo” uloge, da ja budem vezni igrač, a on golman. Onda smo u jednom trenutku promenili uloge, on je postao napadač, a ja golman.

Filip Stanković će proteklu sezonu pamtiti I po tome što je bio deo seniorskog tima Intera koje se posle duge pause okitila šampionskom titulom u Italiji koja je krunisana velikim slavljem na stadionu “Đuzepe Meaca”.

- Mnogo, mnogo lep osećaj zbog osvojenog skudeta. Veoma sam srećan zbog uspeha koji su zaslužili svi: navijači Intera, igrači, čitav klub.

Prikazan je potom deo učinka na terenu Filipa Stankovića u protekloj sezoni koji ga je doveo do idealnog tima popularne Primavere odnosno trofeja namenjenog najboljem golmanu lige mladih timova Italije. A umesto zaključka, pitanje koju odbranu smatra najboljom ili najvažnijom, 18-godišnji golman nije imao dilemu:

- Penal protiv Milana je moj izbor kao odgovor na to pitanje, mada je svaka odbrana važna I lepana svoj način - zaključio je Filip Stanković.

(Espreso/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.