OVAKO JE ON SPASAO ŽIVOT DŽONU TERIJU: Bivši fizio Arsenala pohvalio lekare, ali i brzu reakciju igrača Danske!
Foto: Profimedia

sve su odradili kako treba i - na vreme

OVAKO JE ON SPASAO ŽIVOT DŽONU TERIJU: Bivši fizio Arsenala pohvalio lekare, ali i brzu reakciju igrača Danske!

Luin je 2007. srećom bio dovoljno blizu da brzo reaguje i spasi život Teriju procedurom za koju je obučen, a sada druge obučava da to rade

Objavljeno: 20:44h

Nekadašnji dugogodišnji fizioterapeut Arsenala i reprezentacije Engleske, Geri Luin, najznačajniji trenutak karijere je imao tokom finala Liga kupa 2007. između "Tobdžija" i gradskog rivala Čelsija.

Tada je Abu Dijabi slučajno udario nogom u glavu kapitena "Plavaca" Džona Terija, koji je ostao da leži u nesvesti.

Luin je prethodno pružio pomoć golmanu Arsenala Manuelu Almuniji i iz predostrožnosti je ostao iza gola svog tima.

Geri Luin, Džon Teri
foto: Profimedia

Tako je srećom, bio dovoljno blizu da brzo reaguje i spasi život Teriju procedurom za koju je obučen, a sada druge obučava da to rade. Oslobodio mu je disajne puteve vađenjem jezika, pa je štoper brzo došao sebi.

Sada je Luin pohvalio medicinsku ekipu Danske koja je danas takođe brzo reagovala nakon što je njihov plejmejker Kristijan Eriksen kolabirao na terenu u 43. minutu utakmice protiv Finske.

- Medicinski ti mje krenuo u ono što mi zovemo "hitni plan delovanja". Svaki tim i stadion ga imaju. Probali su da ga stabilizuju na terenu. Moram da pohvalim i igrače koji su ga zaštitili i stali oko njega, mislim da je to neverovatno. Pokazali su sjajan timski duh - kaže Luin.

- Kada su ga stabilizovali, postavili su ga u kardio položajk u kom je, verujem, i sada. Slika Eriksena sa maskom za kiseonik je još jedan znak šta se desilo, akcija medicinskog tima i lekara je bila veoma brza i efikasna. Sve što mogu da kažem je: svi su uradili odličan posao! - zaključio je fizio.

Kristijan Eriksen, Fudbalska reprezentacija Danske
foto: EPA/Martin Meissner

Kapiten Danske Simon Kjer je prvi pritrčao i pomogao Eriksenu, a potom sa golmanom Šmajhelom tešio njegovu suprugu Sabrine Jensen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.