IVICA KRALJ PROGNOZIRAO EURO: "Mislim da su Francuzi najozbiljnija selekcija i da posle svih ovih godina još jači"!
Foto: Dragan Kadić

VIDEĆEMO

IVICA KRALJ PROGNOZIRAO EURO: "Mislim da su Francuzi najozbiljnija selekcija i da posle svih ovih godina još jači"!

Kreće večeras Evropsko prvenstvo

Objavljeno:

Legendarni golman Partizana kao i reprezentacije SR Jugoslavije Ivica Kralj je u razgovoru za B92.net dao svoje sećanje učešća na Euru, ako i ko su mu najveći favoriti na ovom prvestvu Evrope.

Prvo se prisetio svog iskustva sa Evropskog prvenstva koji se igrao pre 21. godine u Holandiji i Belgiji, gde je Jugoslavija igrala u grupi sa Norveškom, Španijom i Slovenijom. A takmičenje je završila u osmini finala kada je izgubila od Holandije sa 6:1.

- Uh, mnogo godina je prošlo, ali to se ne zaboravlja. Svako učešće na takvom takmičenju je nešto fantastično za igrača. Bile su to čudne utakmice - kaže Kralj.

Ivica Kralj
foto: Starsport©

- Ali, isto tako i sa puno golova i otvorene igre. Ostaju u lepoj uspomeni, ali nisam očekivao da nas posle toga neće biti ovoliko dugo, do sledećeg prvenstva najmanje 24 godina pauze.

Što se tiče ovogodišnjeg prvenstva Evrope, ko je po njegovom mišljenju glavni favorit.

- Mislim da su Francuzi najozbiljnija selekcija i da su posle svih ovih godina još jači nego prethodnih. Ali, sa druge strane, smatram da su Belgijanci među favoritima, bez obzira što se Kevin de Brujne povredio, nije osvojio Ligu šampiona. Eden Azar je imao sezonu kakvu je imao, ali Romelu Lukaku igra fantastično. Ako se uklope u pravom momentu mogu da budu glavni pretendent na titulu - smatra Ivica Kralj.

Euro počinje večeras kada se sastaju u Rimu Italija i Turska.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.