MATERACIJA JE NABO GLAVOM, ALI JE ITALIJAN BOLJE PROŠAO OD VRATA: Svlačionica Lajpciga i dan danas čuva LEGENDU!
Foto: printscreen/twitter/LMDFoot_

Brutalno

MATERACIJA JE NABO GLAVOM, ALI JE ITALIJAN BOLJE PROŠAO OD VRATA: Svlačionica Lajpciga i dan danas čuva LEGENDU!

Zidan je bio ljut što njegova reprezentacija nije uspela da osvoji tri boda

Objavljeno:

Zinedin Zidan bio je glavna tema javnosti na Svetskom prvenstvu 2006. godine nakon što je u finalnom meču imao incident koji je obeležio njegovu karijeru.

Francuska je tada uspela da se plasira u finale Mundijala gde su igrali protiv Italije, a ova utakmica se prepričava i danas.

Meč je otišao u produžetke jer je rezultat bio 1:1, a onda je Zidan dobio direktan crveni karton nakon što je glavom u prsa udario Materacija. Ovaj trenutak ušao je u legendu, a posebno jer je to bila poslednja utakmica u karijeri Zidana.

Zidan je nakon finala u Berlinu odlučio da završi svoju igračku karijeru i to na veoma tužan način jer su Francuzi na kraju ostali bez titule prvaka sveta nakon što je Italija slavila posle penala.

Međutim, Mundijal u Nemačkoj bio je itekako specifičan što se tiče Zidana, a incident sa Materacijem nije ono jedino po čemu ćemo pamtiti njegov nastup na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

Naime, u grupnoj fazi Francuska je, između ostalih, igrala protiv Južne Koreje u Lajpcigu, a ova utakmica završena je rezultatom 1:1.

Zidan je bio ljut što njegova reprezentacija nije uspela da osvoji tri boda, a svoj bes "istresao" je na vratima svlačionice. Francuz je šutnuo vrata i ostavio je udubljenje i trag kopački na njima.

Tada se očekivalo da će vlasnici Lajpciga popraviti ovo oštećenje nakon Mundijala, ali oni to nisu uradili. Odlučili su da vrata ostanu na svlačionicu i zlatnim ramom su uokvirili taj detalj na njima.

Vrata su i dalje na ulazu u svlačionicu, a ispod ovog rama piše - Uspomena na Z.

Zidan je pre nekoliko godina čuo za ovu priču i nije mogao ni sam da veruje da su u Nemci napravili takvu stvar, ali nije krio oduševljenje što je njegov trag i dalje deo stadiona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.