BEZ "GASTARBAJTERA" NEMA UDARCA: Zvezda je u dijaspori pronašla ŠIFRU ZA IGRICU
Foto: Starsport©

DOBITNA KOMBINACIJA

BEZ "GASTARBAJTERA" NEMA UDARCA: Zvezda je u dijaspori pronašla ŠIFRU ZA IGRICU

Može li Dragović da nastavi uspešan niz?

Objavljeno:

Milan Borjan je od avgusta 2017. godine nezamenljiv na golu crveno-belih. Reprezentativac Kanade je za četiri godine provedene u klubu jedan od najzaslužnijih za uspehe Crvene zvezde. Momak rođen u Kninu je po statističkim parametrima InStata bio najbolji golman grupne fazeLige šampiona u sezoni 2018/2019. Borjan je impresivne brojke nastavio da beleži i u protekloj sezoni.

Prema UEFA algoritmu u čiju računicu ulaze partije Lige Evrope i domaćeg prvenstva, Zvezdin golman je bio najbolje ocenjen u kontinentalnom takmičenju. U Superligi Srbije je u prethodnoj godini branio na ukupno 32 utakmice, a na čak 18 nije primio gol. Od januara 2020. godine Borjan je kapiten Crvene zvezde.

Od leta 2018. godine odbrambeni bedem crveno-belih postao je jači za još jednog Kninjanina – Miloša Degeneka. Štoper nacionalnog tima Australije je nakon Svetskog prvenstva u Rusiji, pojačao redove Crvene zvezde. Vrlo brzo se ustalio u startnoj postavci, te je činio pouzdan tandem – najpre sa Vujadinom Savićem, a zatim i Nemanjom Milunovićem. Posebno se pamti njegova partija u Salcburgu koja je bila presudna za plasman tima u Ligu šampiona, kao i gol koji je postigao Jang Bojsu. U sezoni za nama, Degenek je zabeležio 30 nastupa u domaćem prvenstvu i bio bitan šraf u sistemu igre Dejana Stankovića.

Marko Marin je u Crvenu zvezdu stigao krajem avgusta 2018. Već u prvim utakmicama protiv surduličkog Radnika u prvenstvu i Napolija u Ligi šampiona pokazao je vanserijsku klasu. Nekadašnji fudbaler Verdera, Čelsija, Sevilje i Olimpijakosa je postao glavni kreativac na sredini terena i dao ogroman doprinos osvajanju šampionske titule. Posebno se pamti i njegova asistencija Milanu Pavkovu u pobedi nad Liverpulom. Momak iz Gradiške je leta 2019. postao kapiten tima zaduživši dres sa brojem 10. Sjajnim proigravanjima, atraktivnim potezima i igrama predvodio je Crvenu zvezdu i bio ključan igrač u novom plasmanu crveno-belih u Ligu šampiona.

Poslednji u nizu zvezdaša iz dijaspore koji su obukli crveno-beli dres je Aleksandar Dragović, reprezentativac Austrije, za koga simpatizeri kluba veruju da će nastaviti sa izvanrednim uspesima poput svojih prethodnika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.