PARTIZAN ŽELI DA VRATI RIKARDA: Ipak, postoji jedna prepreka, ali NIJE NEMOGUĆA
Foto: Starsport©

još uvek ima šanse

PARTIZAN ŽELI DA VRATI RIKARDA: Ipak, postoji jedna prepreka, ali NIJE NEMOGUĆA

Pre dve sezone odigrao je najefikasniju sezonu u karijeri kada je postigao 26 golova

Objavljeno:

Fudbalski klub Partizan u potrazi je za fudbalerom koji bi mogao da pokrije mesto centralnog i bočnog napadača. Prema mišljenju ljudi odgovornih za sklapanje tima u taj kalup savršeno bi se uklopio Rikardo.

Trener Aleksandar Stanojević visoko vrednuje njegove kvalitete pre svega kad je reč o intenzitetu i realizaciji.

Iako su u direktnom kontaktu sa najboljim timskim strelcem iz sezone 2018/19, a čak je i Gomeš zainteresovan za ideju ponovnog igranja u Beogradu, misija je izuzetno komplikovana i to zbog novca. Kad su u komunikaciji sa igračem želeli da saznaju kolika mu je plata, cifra od 1.400.000 evra po sezoni odmah ih je odvratila od namere da uopšte povuku dalje korake.

Mala nada postojala je da se aktivira opcija pozajmice – otkako je otišao na Bliski istok za 3.000.000 evra, najpre ga je Al Šarža iz Ujedinjeniih Arapskih Emirata prosledila lokalnom rivalu Al Itihad Kalbi, da bi minulu sezonu proveo u turskom Erzurumu – s tim da ta opcija nije realna usled nepovoljne finansijske situacije na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Rukovodioci Partizana ne vide način kako bi mogli da ispune zahteve Rikarda Gomeša po pitanju primanja, s tim da još postoji šansa da se dogovore sa Al Šaržom da oba kluba plaćaju po deo. Osim toga, plata od 1.400.000 evra bila bi ubedljivo najveća u istoriji kluba i malo ko je spreman da se igra sa atmosferom u svlačionici, pogotovo posle saznanja da, primera radi, Bibars Natho, zarađuje 600.000 evra. Pojedinci, navodno i više.

Ima i zagovornika teze bi svaki povratak stranca, u ovom slučaju Rikarda Gomeša, ličio na efekat podgrejane supe. Iako je pre dve sezone odigrao najefikasniju sezonu u karijeri (26 golova) i pucao od želje za dokazivanjem (i da se proda), logično je zapitati se može li 29-godišnji napadač da ponovi takav učinak. Partizanu nisu potrebni bolji primeri od onih u komšiliku, pošto Ričmond Boaći i Gelor Kanga nisu ličili na fudbalere iz prvog mandata kad su opet zadužili dres Crvene zvezde.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.