RAJAN GIGS BACIO MRAK NA SOPSTVENU EKIPU: Njegovi igrači i EURO su u SENCI!
Foto: EPA/Glyn Kirk

TAKO JE KAKO JE

RAJAN GIGS BACIO MRAK NA SOPSTVENU EKIPU: Njegovi igrači i EURO su u SENCI!

Bivši igrač Mančester junajteda optužen je za nanošenje telesnih povreda ženi u tridesetim godinama, a tu nije kraj

Objavljeno:

Učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu fudbalske reprezentacije Velsa zasenilo je podizanje optužnice protiv aktuelnog selektora Rajana Gigsa, zbog napada na dve žene u novembru prošle godine.

Bivši igrač Mančester junajteda optužen je za nanošenje telesnih povreda ženi u tridesetim godinama i za napad na devojku 20-tih godina u incidentu koji se dogodio u večernjim satima 1. novembra.

Početak suđenja zakazan je za 24. januar 2022. godine, dok je pripremno ročište u julu.

Gigs je i dalje nominalno selektor, a reprezentaciju će na Evropskom prvenstvu voditi njegov pomoćnik Robert Pejdž.

Vels će igrati u Grupi A protiv Švajcarske (Baku), Turske (Baku) i Italije (Rim).

Vels je na prošlom Evropskom prvenstvu predvodjen selektorom Krisom Kolmanom debitovao i plasirao se u polufinale, u kome je poražen od Portugala, koji je kasnije i osvojio turnir.

Pejdž je od hapšenja Gigsa u novembru zabeležio četiri pobede u šest mečeva, a uspeo je da odvede selekciju u najviši rang Lige nacija.

Jedini neuspeh bio je poraz od Belgije 1:3, od selekcije koju je Vels pobedio u četvrfinalu prošlog Evropskog prvenstva.

Glavna zvezda ekipe je Garet Bejl, napadač koji je sezonu proveo na pozajmici u Totenhemu, nakon loših igara u Real Madridu.

On i njegovi saigrači su plasman na EURO proslavili tako što su od navijača uzeli zastavu na kojoj je pisalo: "Vels. Golf. Madrid. Tim redom".

Taj slogan je napravljen kao odgovor bivšem igraču Reala, koji je optužio Bejla za nedostatak motivacije u klubu.

Drugo veliko ime reprezentacije je vezni igrač Juventusa Aron Remzi, koji je propustio većinu utakmica selekcije u poslednje tri godine zbog povreda, dok je na klupskom nivou retko igrao od marta.

Remzi će biti veliko pojačanje za Vels ako bude u formi. On je postigao oba gola u pobedi nad Madjarskom, koja je donela ekipi plasman na prvenstvo.

U odbrani, Džo Rodon (Totenhem) i Neko Vilijams (Liverpul) znali su ove sezone da odigraju dobre mečeve za svoje timove. Vezni igrač Itan Ampadu je ove sezone dobio minute na pozajmici iz Čelsija u Šefild junajtedu, a izabran je u sastav iako je propustio kraj sezone zbog povrede.

Iskustvo će ovoj selekciji doneti odbrambeni fudbaler Čartlona Kris Ganter, koji je u martu odigrao 100. meč za Vels.

Evropsko prvenstvo počinje 11. juna, a Vels će dan kasnije u Bakuu igrati protiv Švajcarske.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.