HEROJ KOGA JE SRBIJA ČEKALA: Marakana ti skandira, a nisi igrao za Zvezdu? Pa, ti si pakao od igrača! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

dočekasmo ga

HEROJ KOGA JE SRBIJA ČEKALA: Marakana ti skandira, a nisi igrao za Zvezdu? Pa, ti si pakao od igrača! (FOTO) (VIDEO)

Mnogo je ovaj narod želeo i čekao junaka, punih 7 godina, čije ime će odzvanjati najvećim srpskim stadionom
Objavljeno: 16:54h
foto: Saša Pavlić Koky

A među njima dva imena su se posebno izdvajala - Miloš Krasić i Milan Jovanović. Ta dva momka, takođe, kao i naš sinoćni heroj Tadić, ponikli su u trećem najvećem srpskom klubu - Vojvodini.

U ušima pisca ovih redova i dalje odjekuju njihova imena, kao što su odjekivala baš na današnji dan pre 7 godina na Marakani, kada je čekirana karta za Južnu Afriku u poslednjoj velikoj fudbalskoj rapsodiji seniorske reprezentacije protiv Rumunije.

I niko nije mogao ni da sanja, pa ni ja sam, da će morati da prođe baš toliko vremena dok se dočeka sledeći veliki heroj, ali avaj. Navikli smo već da posle meteorskih uspona, još brže padnemo.

No, šta je, tu je. Sada smo konačno počeli ponovo da se podižemo, da ustajemo sa zemlje i otresamo prašinu s pantalona, a predvodi nas pakleni igrač, verovatno buduća zvezda nekog od najvećih evropskih timova, uz dužno poštovanje Sautemptonu.

foto: Dado Đilas

Ali. Treba nam još neko, potreban nam je, makar još jedan takav "maestro", dirigent, vođa, čovek koji će leteti po terenu, vezivati u čvor protivnike, slati teledirigovane lopte i na kraju doživeti ono što je prethodne noći njegov saigrač doživeo.

A nije da ih nemamo, i Mitrović, i Kostić, i Bane, i Pavlović i svi drugi, mogu to, a motiva imaju na pretek, a prethodne noći su dobili još jedan!

foto: Dado Đilas

Ako postoji neka, ponekad loša, a ponekad dobra osobina, u karakteru srpskog naroda, to je želja da se bude bolji od onog drugog, a ovog puta mogla bi da bude pozitivno "gorivo" za četu Slavoljuba Muslina.

Zato, svim ostalim momcima neka bude na umu već od sledeće utakmice "Hoću i ja da budem kao Dušan", "Hoću i ja da moje ime grmi iz grla navijača", jer i mi, obični navijači, oni žedni i željni vaših pobeda i golova, želimo da budete kao Dušan Tadić.

I ako bude tako, brige neće biti! Увидимся в России (Vidimo se u Rusiji)!

(U. M.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.