PETKOVIĆ: Osećamo težinu grba koji nosimo; MAKARIĆ hoće da se zahvali Misteru golom u Japanu!
Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

ekstra motivisani

PETKOVIĆ: Osećamo težinu grba koji nosimo; MAKARIĆ hoće da se zahvali Misteru golom u Japanu!

Desni bek ije istakao da prošla sezona u TSC-u može da se ispostavi kao prekretnica u njegovoj karijeri

Objavljeno:

Fudbalski reprezentativac Srbije Marko Petković rekao je danas da ne sumnja da će nacionalni tim obe utakmice u Japanu odigrati maksimalno ozbiljno i istakao da bi voleo da se selektoru Draganu Stojkoviću na terenu zahvali na ukazanom poverenju.

- Znamo koga predstavljamo, osećamo težinu grba koji nosimo na dresu. Imamo sasvim dovoljno vremena da se upoznamo sa kvalitetima oba rivala, nikoga nećemo potceniti. Uopšte ne sumnjam da ćemo obe utakmice odigrati maksimalno i da nećemo razočarati - rekao je Petković, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Fudbaleri Srbije nalaze se u Japanu gde će odigrati prijateljske utakmice protiv Jamajke i domaće selekcije.

FK TSC, FK Vojvodina, Marko Petković
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Petković se na početku novog ciklusa kvalifikacija praktično vratio u državni tim Srbije i ponovo je jedan od kandidata za mesto uz desnu aut-liniju.

- Zaista mi prija Misterovo poverenje, voleo bih da mu više zahvaljujem na terenu, nego ovako pred kamerama. Nezvanična utakmica protiv naše mlade reprezentacije mi je bila dobra polazna tačka, nadam se da ću protiv Jamajke i Japana nastaviti u istom ritmu - rekao je fudbaler TSC-a.

- Karijera mi je dovoljno duga da sam imao i uspona i padova. Definitivno je ova sezona u TSC-u jako dobra odskočna daska, rekao bih i lepa. Možda bude i prekretnica u mojoj karijeri - dodao je Petković.

Kako je preneo FSS, u nekoliko navrata tokom prvog treninga u Kobeu čulo se kako selektor Stojković glasno hvali napadača Radnika Milana Makarića.

Prvi strelac domaćeg prvenstva i dalje je pod utiskom jedne fenomenalne sezone koja se završila na najbolji mogući način, pozivom u A reprezentzaciju Srbije.

- Mogu slobodno da kažem sezona iz snova. Misterov poziv je došao kao šlag na tortu, želeo bih da zahvalim njemu, ali i svim ljudima koji su doprineli mom velikom uspehu u karijeri. Izuzetna je čast braniti boje svoje zemlje - rekao je Makarić i dodao da je atmosfera u timu odlična.

Milan Makarić
foto: Starsport©

Makarić je najbliže pratioce u trci za najboljeg strelca ostavio daleko iza sebe i par kola pre kraja prvenstva bilo je jasno kome će pripasti trofej koji nosi ime legendarnog golgetera srpskog fudbala Slobodana Santrača.

- Iskreno se nadam da ću golgetersku seriju nastaviti i u dresu reprezentacije. San svakog fudbalera je da zaigra za svoj nacionalni tim, a kada se to dogodi, naredni cilje je i da zatrese protivničku mrežu - rekao je Makarić.

- Za mene neće biti veće radosti ukoliko uspem da se upišem u strelce na mečevima sa Jamajkom ili Japanom - dodao je on.

Srbija će prvi meč u Japanu igrati u ponedeljak od 9.00 po srednjeevropskom vremenu sa Jamajkom, dok će četiri dana kasnije odmeriti snage sa selekcijom domaćina u okviru Kirin kupa.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.