HOLENDER JEDVA ČEKA POČETAK EURA: "To je pre svega, kao čast i nagrada za dobre igre, igraćemo dve utakmice kući"!
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

SREĆNO

HOLENDER JEDVA ČEKA POČETAK EURA: "To je pre svega, kao čast i nagrada za dobre igre, igraćemo dve utakmice kući"!

Sa najboljim ekipama smo u grupi, daćemo sve od sebe

Objavljeno:

Zvezda fudbalske reprezentacije Mađarske, Dominik Sobošlaj će predstojeće prvenstvo propustiti zbog povrede, a boje crno-belih će braniti Filip Holender.

Holender je za Partizan odigrao 26 utakmica i postigao 9 golova uz 4 asistencije.

- Velika je čast za svakog fudbalera da sa svojom reprezentacijom može da igra na Evropskom prvenstvu. Tada se ne postavlja pitanje možeš li, već se jednostavno to podrazumeva, pre svega, kao čast i nagrada za dobre igre. Iako će start nove sezone za moje saigrače početi ranije, četrnaestog juna, kada počinju pripreme, to mi neće predstavljati problem jer smo i mi od šefa dobili slobodne dane, te ću imati dovoljno vremena da odmorim i da se spremim za novu sezonu - rekao je Holender.

Reprezentacija Mađarske se nalazi u grupi F, zajedno sa reprezentacijama Francuske, Nemačke i Italije.

FK Partizan, Filip Holender
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

- Sa najboljim ekipama smo u grupi, daćemo sve od sebe i videćemo na kraju šta će biti. Bitno je da mi igramo naš stil igre i da uživamo u tome, a na kraju ćemo videti šta možemo da uradimo.To jesu najjače ekipe, ali ne želim da razmišljam o tome na taj način, već isključivo o nama i na koji način možemo da im otežamo situaciju, što više i kroz svaku utakmicu. Moje mišljenje je da je Francuska jedan od favorita za osvajanje, ali opet, u fudbalu nikad ne znaš šta može da se desi… videćemo - dodao je.

Osvrnuo se i na reprezentaciju Srbije koja se nije kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, ali se bori za učešće na Svetskom prvenstvu 2022. godine.

- Za Srbiju smatram da ima fantastične igrače, kao što sam u više navrata rekao. Imaće uspehe u budućnosti, u to sam siguran.

Reprezentativci Mađarske imaće priliku da zaigraju i pred domaćom publikom, što im daje dodatnu motivaciju.

- Igraćemo dve utakmice na našem stadionu, pred našim navijačima. Mnogo mi je drago zbog toga, jer smo uložili ogroman trud kroz kvalifikacije, koje su baš dugo trajale. To je pozitivna stvar, naravno, i biće odlično igrati pred navijačima. Bar je tako za sad - zaključuje Holender.

(Espreso/Partizan.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.