PO HITNOM POSTUPKU: Kako se glasalo na 'SEDNICI' FSS-a, ko je sve bio prisutan...
Foto: FSS

ko je ko i ko je kome...

PO HITNOM POSTUPKU: Kako se glasalo na 'SEDNICI' FSS-a, ko je sve bio prisutan...

Mnogo toga se danas izdešavalo u sedištu Fudbalskog saveza Srvije

Objavljeno:

Fudbalski savez Srbije ponovo u epicentru dešavanja.

Zamenik predsednika FSS, Marko Pantelić, smenio je jutros sedmoricu članova Izvršnog odbora i imenovao šestoricu sebi lojalnih. Svega dva sata kasnije, pošto je njegova opozicija „probila“ obruč obezbeđenja u Staroj Pazovi, bilo je izvesno da čelnik srpske kuće fudbala, sa ograničenim legitimitetom, broji poslednje sate u predsedničkoj kancelariji. To što je u to vreme sedeo na Terazijama 35 nije bilo mnogo ni bitno…

Nekoliko minuta uoči 14 časova stigla je i potvrda – umesto Marka Pantelića, poslovi zamenika predsednika povereni su Nenadu Bjekoviću. I to jednoglasnom odlukom desetorice članova IO, od kojih je šestoricu Pantelić smenio po hitnom postupku.

FSS, Nenad Bjeković, Milorad Vučelić, Slaviša Kokeza
foto: FSS

Raščinjeni zamenik ne priznaje smenu – rešen je da 27. maja sa sebi odanim saradnicima krene u obračun sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem i ostalima… Rat tek predstoji, iako je Bjekovićev IO osporio Panteliću članstvo u Skupštini i ključnim organima saveza.

Uz trojicu potpredsednika, višegodišnjih članova fudbalske vrhuške, Dragana Simovića, Novice Tončeva i Nenada Bjekovića, set odluka potpisala su još sedmorica članova IO FSS. Najpre – čelnici trenerske i sudijske organizacije, Miloš Miljanić i Milan Karadžić. Potom i predsednik zapadnog regiona, takođe, stari fudbalski lisac Branko Stojaković. Glas za smenu Marka Pantelića dali su i Dušan Mrakić, Saša Bajčetić, Marjan Rnić i Dragomir Lazović.

Izostao je Dragan Ilić, prvi čovek Brodarca i lojalan saradnik Slaviše Kokeze, smenjen jutros odlukom zamenika predsednika. Nije bilo ni Bojana Pavićevića, zaduženog za futsal i ženski fudbal. Naposletku, poslovne obaveze, sprečile su Janoša Žemberija, predsednika TSC-a, da prisustvuje skupu „Bjekovićeve“ struje u Staroj Pazovi.

Dragan Stojković Piksi, Marko Pantelić
foto: FSS

Odlično obavešteni tvrde da je u celoj priči presudan tas bio – Dragan Stojković Piksi. Selektor je i ranije, nekoliko puta tokom mandata, dokazao da je „broj jedan“ u fudbalskoj Srbiji. Poslednje majske nedelje 2021. stigla je i najglasnije potvrda da bez Piksija nema ni novog predsednika FSS.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.