PANTELIĆ REKAO RAZLOGE SMENE LAZOVIĆA: "Zbog fudbala i za fudbal neke stvari definitivno moraju da se menjaju"
Foto: Starsport©

KONKRETNO

PANTELIĆ REKAO RAZLOGE SMENE LAZOVIĆA: "Zbog fudbala i za fudbal neke stvari definitivno moraju da se menjaju"

Treba li posle svega da se pravimo gluvi i slepi

Objavljeno:

Fudbalska i sportska javnost bili su u prethodnom periodu svedoci mnogih anomalija u srpskom klupskom fudbalu, veliki broj utakmica bio je pod lupom organa UEFA. Ne mogu i neću da ćutim i zatvaram oči pred bilo kojim stvarima koje narušavaju ugled našeg fudbala, na terenu ili van njega, izjavio je vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić.

- Zbog toga i moja odluka da se smeni Dragomir Lazović iz IO FSS, kao i predlog klubovima da zbog integriteta takmičenja učine isto i smene ga sa mesta predsednika Zajednice, jer da ima i malo morala Dragomir Lazović bi sam podneo ostavku na sve funkcije u fudbalskoj organizaciji - rekao je Pantelić Tanjugu.

Radi se o osobi koja je po funkciji, kao predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, najodgovornija za funkcionisanje takmičenja, a svi smo bili svedoci sramnih dešavanja na mnogim terenima Super i Prve lige Srbije, navodi Pantelić.

Dragoslav Šekularac komemoracija, Marko Pantelić
foto: Stefan Kojić

- Treba li posle svega da se pravimo gluvi i slepi? Ne. Klupski fudbal nam je obeležen, a ja posle karijere koju sam imao, nisam ovde da bih od fudbala uzimao kao mnogi koji je nisu imali, a sada su tu da bi od fudbala samo otimali, već da bih stvari učinio boljim - jasan je Pantelić.

Dragomir Lazović je, zna on to dobro, poslednja osoba koja može da se žali na "svoj status" u fudbalskoj organizaciji, ističe Pantelić.

- Kroz biznis u kome je kažu uspešan, dobro je od FSS naplatio svoje usluge, ali ponoviću ovde se jednostavno radi o odgovornosti koju svako mora da snosi, pogotovo oni koji obavljaju odgovorne funkcije. Nikome ništa ne dugujem i neću stvari gurati pod tepih zarad nekih sitnih interesa.

Moram da naglasim da je prosto neverovatno da neko ko je godinama prisutan u fudbalu radi protiv Zakona Republike Srbije i pre svega propisa fudbalske organizacije, dodaje Pantelić.

- Opijen valjda silnim funkcijama koje ima u fudbalu, Lazović traži da se postupa mimo propisa i zakona naše države, a on bi morao da zna da shodno članu 160. stav 3. Zakona o sportu Republike Srbije izmene sistema takmičenja su u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza i mogu se primenjivati najranije po isteku jedne takmičarske sezone od utvrđivanja tih izmena (dakle, odluka o promeni sistema takmičenja može da se donese sada, ali da stupi na snagu tek od sezone 2022/23. a ne odmah kako to traži čovek koji je prošle godine u ovo vreme glasao za smanjenje lige).

Marko Pantelić
foto: Espreso.co.rs

Neshvatljivo je da Lazović sada traži da se prekrše i odluke u čijem donošenju je i on učestvovao svih ovih godina u sistemu Fudbalskog saveza Srbije, poručuje Pantelić.

- I da zaključim, ima trenutaka kada fudbal ne trpi kompromise i ovo je svakako jedan od tih. Spašavanje takmičenja i fudbala od ljudi kao što je Dragomir Lazović je samo prvi u nizu poteza koji slede i mogu da obećam da će biti očišćen sav malignitet koji postoji a vezan je za Fudbalski savez i pojedine njegove strukture. Ne predstavlja mi problem ni činjenica da sam stupio na ovu funkciju u najtežem mogućem trenutku za srpski fudbal. Zbog fudbala i za fudbal neke stvari definitivno moraju da se menjaju. Fudbal je moj život, dao mi je sve i spreman sam i odlučan da se suprotstavim svim nepravilnostima i anomalijama koje ga trenutno opterećuju. Za moju državu i fudbal spreman da dam i svoj život - zaključio je Pantelić.

(Espreso/Kurir sport/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.