STANKOVIĆ JE BIO SVESTAN SVAKE REČI: Želeo sam titulu, Kup i proleće u Evropi, ostalo je samo da pobedimo u finalu!
Foto: Starsport

STANKOVIĆ JE BIO SVESTAN SVAKE REČI: Želeo sam titulu, Kup i proleće u Evropi, ostalo je samo da pobedimo u finalu!

Navikao sam da plivam na otvorenom moru, gde te talasi zapljusnu, potopi te more, nagutaš se vode i nije lagano

Objavljeno: 12:22h

Crvena zvezda večeras proslavlja titulu, "Balom na vodi", a za tri dana ih očekuje prilika da osvoje duplu krunu, pošto će u finalu na svom stadionu snage odmeriti sa večitim rivalom.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković je nekoliko dana nakon produžetka saradnje sa klubom, dao opširan intervju za "Al Jazeera Balkans" gde se dotakao i tog meča.

- Želeo sam titulu, kup i proleće u Evropi. Za neke je to bila hazarderska izjava... Nisam uzalud pričao, bio sam svestan svake reči - rekao jeStanković.

Svoje ime je stavio na "talon". Veliku igračku karijeru i to da nasledi čoveka koji je "podigao" Zvezdu (Vladan Milojević) na visoku lestvicu.

- Nisam navikao da plivam u bazenu. Tu je voda mirna, ne ulazi ti u uši, ne daviš se... Navikao sam da plivam na otvorenom moru, gde te talasi zapljusnu, potopi te more, nagutaš se vode i nije lagano. Kroz karijeru sam imao mnogo izazova, uspona i padova. Kada te Zvezda pozove ne možeš da bude od opcija, već prva - otkrio je svoj rezon kada ga je Zvezda zvala da započne trenersku karijeru pre dve zime.

Dodatno je pojasnio...

- Uzeti ekipu u tom momentu je izazov, nisam razmišljao 'Šta ako'. Znam da ću odigrati 'ol in', sa celim Dejanom Stankovićem. Verovao sam u sebe, svoj stručni štab i od prvog dana sam se pogledaom sa igračima. Radim puno na odnosu, ne mogu da me prevare, u njihovim očima je čistoća, želja za napretkom i za pravljenjem nečim što će biti upisano zlanim slovima. to sam odmah prepoznao.

FK Crvena zvezda, Dejan Stanković
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Otkrio je i da li se nadao da će potpisati ugovor do 2024. godine.

- Nadao sam se. Kada ostaneš u Zvezdi, kada imaš čast da produžiš ugovor, znači da si uradio dobar posao. Zahvalnost ide klubu na šansi da vodim Zvezdu, potom na strpljenju, jer nije sve išlo glatko... Poverenje, isti ciljevi vode nas ka istom putu, stvaranje stabilne ekipe koja pomera mogućnosti svakim danom.

Prisetio se i "mina" u borbi za Ligu šampiona - u Albaniji protiv Tirane i kiparskoj Omoniji.

- Za godinu i po dana bilo je dosta toga. Ne bi bilo normalno da stvari idu glatko. U Tirani je bila pobeda na karakter, sve što smo spremili bilo kontra, jednostavno nas nije htelo. Da li zbog nas ili njih ne znam... Ne daj Bože da je kontra bio rezultat zbgog mnogo toga, i fudbalskog i nefudbalskog. U takvim utakmicama treba karakter. Što se tiče Omonije, da igramo opet sve bih isto uradio jer je 70 minuta bilo dobro. Ono što smo uspeli da promašimo, Olimpijakos to nije uspeo, iako je prošao. Izašli smo jači iz tog nesrećnog poraza na penale, došli do Jermena na 'ili ili'. Ubeđen sam da bi bilo drugačije sa revanšima. Šanse bi bile manje za ispadanje.

Kao poseban detalj izdvojio je trijumf u večitom derbiju.

- Naravno da je pritisak čak i pored svih rezultata, to je Zvezda. Spremaš se tako za derbi, ako ne pobediš Partizan kada da ništa nisi uradio. To prihvatam... i sa mnom i bez mene, to su zahtevi Zvezde. Mora da se dobije Partizan, mogli ste da vidite na meni i kako sam vodio utakmicu - završio je Stanković, konstatujući da nije bilo dileme oko potpisa novog ugovora, iako je bilo interesovanja iz Italije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.