PROTESTI IH SKUPO KOŠTALI: Kolumbija neće biti domaćin Kupa Amerike (FOTO)
Foto: AP Fernando Vergara

odluka je doneta

PROTESTI IH SKUPO KOŠTALI: Kolumbija neće biti domaćin Kupa Amerike (FOTO)

Problem sa organizacijom ima i Argentina

Objavljeno:

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) saopštila je prošle noći da Kolumbija neće biti domaćin Kupa Amerike narednog meseca, a odluka je doneta usred talasa uličnih protesta protiv kolumbijskog predsednika Ivana Dukea.

Nekoliko sati ranije kolumbijske vlasti su zatražile od CONMEBOL-a da odloži turnir, koji takodje organizuje i Argentina.

Ministar sporta Ernesto Lusena rekao je novinarima da je Kolumbija tražila pomeranje turnira za novembar, ali su iz CONMEBOL-a saopštili da to nije moguće i da će "narednih dana odlučiti o izmeštanju utakmica koje je trebalo da budu odigrane u Kolumbiji".

Argentinski predsednik Alberto Fernandes je u utorak izjavio da će njegova zemlja razmotriti mogućnost da ugosti ceo turnir ako Kolumbija ne bude mogla da bude domaćin zbog socijalnih nemira.

Protesti u Kolumbiji počeli su 28. aprila nakon što je predsednik Ivan Duke pokušao da progura povećanje poreza usred pandemije.

Odluka o uklanjanju Kolumbije kao domaćina turnira ne osigurava mirnije dane za Kup Amerike. Argentina je nedavno dostigla rekordni broj novozaraženih i smrtnih slučajeva od kovida-19 na dnevnom nivou. Ova zemlja je do sada prijavila više od 3,4 miliona slučajeva zaraze i više od 72.000 umrlih od korona virusa.

Kup Amerike trebalo bi da bude odigran od 13. juna do 10. jula. U Grupi A su Argentina, Bolivija, Čile, Paragvaj i Urugvaj, a u Grupi B Brazil, Kolumbija, Ekvador, Peru i Venecuela.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.