ŠIROKA RUKA SAVEZA: Ogromne premije za reprezentativce Severne Makedonije na EURO-u!
Foto: Profimedia

donose lovu - donijaju lovu

ŠIROKA RUKA SAVEZA: Ogromne premije za reprezentativce Severne Makedonije na EURO-u!

FFM nije štedeo ni u premijama kada je izboren istorijski plasman na EURO

Objavljeno:

Severnu Makedoniju kroz nekoliko nedelja očekuje prvo učešće na Evropskom prvenstvu.

Čelni ljudi saveza su na sednici održanoj u sredu doneli odluku o premijama za igrače reprezentacije.

Za svaku pobedu u grupnoj fazi Goran Pandev i društvo će dobiti 300.000 evra, dok će eventualni remiji biti nagrađeni cifrom od 150.000 evra.

U slučaju senzacije i prolaska u nokaut fazu reprezentativci Makedonije će dobiti 30 odsto iznosa koji će isplatiti UEFA kao novčane nagrade nakon pokrivanja troškova učešća na turniru.

Goran Pandev
foto: EPA/Zurab Kurtsikidze

S obzirom na težinu grupe Makedoncima uopšte neće biti lako da dođu do premija jer se nalaze u grupi C zajedno sa Holandijom, Ukrajinom i Austrijom.

FFM nije štedeo ni u premijama kada je izboren istorijski plasman na EURO, prvo veliko takmičenje od nezavisnosti najužnije republike bivše Jugoslavije.

U decembru je odlučeno da se fudbalerima Severne Makedonije za sam odlazak na EP dodeli 3,2 miliona evra, a dodatnih milion evra za prvo mesto u grupi u D-diviziji u Ligi nacija, kao i za treće mesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je najbolji plasman jedne makedonske selekcije u nekim kvalifikacijama.

- Kad pogledamo što je Fudbalski savez Makedonije doživeo i postigao u 2020. godini, zaista se imamo čime ponositi. Makedonska reprezentacija ujedinila je celu zemlju i donela nam najveću fudbalsku radost od nezavisnosti. Kapetan Pandev i svi reprezentativci apsolutno zaslužuju novčanu nagradu - saopštili su iz Saveza.

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije
foto: Printscreen/Twitter/ Emanuel Roşu

- U svim onim trenucima na putu do Evropskog prvenstva, kada su igrači igrali i borili se za našu fudbalsku istoriju, nikad se nije razmišljalo o novcu. Ali, sada je vreme da Upravni odbor ceni uspeh i pokuša da na ovaj način oda priznanje i pozitivno utiče na dalju atmosferu u reprezentaciji.

- Znam da su teška vremena, ali Savez će i dalje raditi i ponosni smo na sve što smo zaradili i što smo platili - saopšteno je iz FFM pre pola godine.

Inače, FFM je od plasmana Makedonije na EURO zaradio dodatnih 9.25 miliona evra.

Prva dva susreta Severna Makedonija će igrati 13. i 17. juna u Bukureštu sa Austrijom i Ukrajinom, dok grupnu fazu takmičenja završava 21. juna utakmicom protiv Holandije u Amsterdamu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.