TEŠKO IDU PREGOVORI OKO NOVOG UGOVORA: Fiorentini curi vreme da zadrži Vlahovića
Foto: AP Paola Garbuio

NEMA POMAKA

TEŠKO IDU PREGOVORI OKO NOVOG UGOVORA: Fiorentini curi vreme da zadrži Vlahovića

Srpski fudbaler je u ovoj sezoni postigao 21 gol u Seriji A

Objavljeno:

Posle golgeterske eksplozije u ovoj sezoni i 21 postignutog gola u Seriji A, Vlahovićeva cena na fudbalskom tržištu mnogo je porasla. Novi ugovor je postao apsolutni prioritet Fiorentine, a Srbin je u isto vreme postao želja moćnijih i bogatijih klubova iz cele Evrope.

Klub iz Toskane je reagovao i ponudio Vlahoviću novi ugovor vredan 3.000.000 evra godišnje plus bonuse. Uz otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra, ali to ne prija srpskom napadaču i njegovim zastupnicima. Lokalni mediji pišu da Vlahović neće pristati na fiksnu klauzulu.

Iako bi po novom ugovoru bio najplaćeniji igrač u ekipi pošto odlazi Frank Riberi sa platom od 4.000.000 evra godišnje, srpski napadač ne želi da ga gazda Komiso blindira klauzulom koju samo retki klubovi mogu da plate.

Dušan Vlahović
foto: EPA/Claudio Giovannini

Za sada nema pomaka u pregovorima za produžetak saradnje, a Fiorentini polako curi vreme. Pred klubom iz Firence je težak izbor. Da proda Vlahovića ovog leta za neku razumnu cenu i da zaradi mnogo ili da čeka sledeće leto kada će svi znati da mora da ga proda za manje pare.

Rasplet pregovora sa nestrpljenjem očekuju Milan i Roma koji su žestoko izrazili želju da dovedu srpskog fudbalera, a nekako iz prikrajka svoju šansu vrebaju klubovi iz Engleske i Nemačke.

Dušan Vlahović došao je u Fiorentinu iz Partizana za manje od 2.000.000 evra i ovog leta može da zaradi 20 puta veću sumu na njemu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.