DEJO GENIJE TVRDI DA NIJE IZVODLJIVO DA SE ORGANIZUJE REGIONALNA LIGA: Zvezda - Hajduk sa publikom - NEMOGUĆE!
Foto: Dragan Kadić

bez ustezanja

DEJO GENIJE TVRDI DA NIJE IZVODLJIVO DA SE ORGANIZUJE REGIONALNA LIGA: Zvezda - Hajduk sa publikom - NEMOGUĆE!

Ne znam zašto se to potencira, a pored bezbednosnog izazova, imate i administrativne barijere

Objavljeno: 13:03h

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde i sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, govorio je za Meridian sport, a u tom razgovoru se dotakao mogućnosti da se formira Regionalna liga sa klubovima iz bivših republika SFRJ, ali i o tome da li postoji mogućnost da se ponovi uspeh Crvene zvezde i Steaue.

- Sa ove tačke gledišta, teško u narednih deset ili 15 godina, bez nekog velikog čuda. Ali, ne radi se tu samo o ulaganju. Pa, imate klubove iz Rusije, recimo Zenit, koji ulaže velike pare, još od one generacije Andreja Aršavina, kojeg su kasnije prodali Arsenalu. Imate sada i moskovske ekipe, ne možete reći da ulažu male pare. Ali, nekada je u moje vreme italjanska liga bila mnogo jača u odnosu na sve ostale, sada je to engleska liga, što se i videlo u polufinalima ove godine - kaže Savićević za Meridian sport i dodaje:

– U Kupu UEFA su često bile italijanske ekipe, sada su Englezi dominatni, zatim Real Madrid, Atletiko i Barselona, pa se ponekad pojave recimo Sevilja ili Valensija. A, u moje vreme su recimo La Korunja i Porto bili jaki, tako da se ta grupa klubova sada promenila.

Dejan Savićević
foto: EPA/Andrej Cukić

Naravno, “Genije” nikada ne priča napamet, ima i te kako dobre razloge za svoj stav.

– Tu priču potencirate vi novinari, a ne znam iz kog razloga. Vidite da su vremena jako turbulentna, i posle toliko godina – strasti se i dalje nisu smirile sa sve tri strane. Malo krene na bolje, ali brzo počne da se priča o nekom odvajanju, pa nastane velika tenzija. Da li neko zaista misli da Crvena zvezda može da ode u Split i da odigra utakmicu ili Hajduk da dođe u Beograd pred publikom? – zapitao se Savićević, pa nastavio:

– Ne znam zašto se to potencira, a pored bezbednosnog izazova, imate i administrativne barijere. Pa, ko će da upravlja tom ligom, ko će voditi, ko će suditi, kažnjavati? Previše se to lako prihvata, ali fudbal nije košarka. Fudbal je fudbal. Lakše je kontrolisati dve ili tri hiljade ljudi, nego 20 ili 30 hiljada. Pa, nema te policije koja bi to mogla da kanališe i reguliše. A, igrati bez publike, nema draži.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.