CRVENA ZVEZDA PRED OBARANJEM JOŠ JEDNOG REKORDA KOJI JE U VLASNIŠTVU PARTIZANA! Za to im nedostaje još samo malo
Foto: Starsport©

star je 21. godinu

CRVENA ZVEZDA PRED OBARANJEM JOŠ JEDNOG REKORDA KOJI JE U VLASNIŠTVU PARTIZANA! Za to im nedostaje još samo malo

Četa Dejana Stankovića do kraja ima utakmice protiv Bačke i Metalca

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone su prošli granicu od 100 bodova, pobedom protiv Zlatibora su stigli do 102. I na tom polju mogu da obore rekord, koji trenutno drži Seltik.

Ali crveno-beli bi mogli da obore rekord i po pitanju broja golova postignutih u jednoj sezoni. Taj rekord je u vlasništvu Partizana. Crno-beli su u sezoni 1999/2000 postigli za 40 kola neverovatnih 111 pogodaka.

Uz gol razliku od plus 81, ali to nije donelo titulu na stadion Partizana. Crvena zvezda je bila bolja za četiri boda, osvojila je 105, naspram 101. boda kluba iz Humske. Te sezone šampionat tadašnje SR Jugoslavije je brojao 21. klub.

FK Crvena zvezda, Dejan Stanković
foto: Starsport©

Partizan je tada sa klupe predvodio Miodrag Ješić, dok su na terenu bili pravi fudbalski majstori poput Mateje Kežmana (najbolji strelac lige sa 27 golova), Vlada Ivić i Saša Ilić (19), Đorđe Tomić (11).

Ostaje nam da vidimo da li će u preostala dva kola Crvena zvezda oboriti ovaj rekord star 21.godinu, za to im je potrebno još osam golova. Četa Dejana Stankovića do kraja ima utakmice protiv Bačke i Metalca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.