ČEFERIN VRAĆA USLUGU ENGLEZIMA: Finale Lige šampiona se iz Istanbula seli na slavni stadion?!
Selidba? Čuveni pehar neće dočekati novog vlasnika na 'Ataturku', Foto: EPA/Kerim Okten

sve veći pritisak

ČEFERIN VRAĆA USLUGU ENGLEZIMA: Finale Lige šampiona se iz Istanbula seli na slavni stadion?!

Danas se očekuje postizanje dogovora

Objavljeno:

Britanski mediji sve više pišu o izmeštanju finala Lige šampiona iz turskog Istanbula iako je UEFA ranije najavljivala da sve ostaje po planu bez obzira na probleme sa pandemijom.

Turska se potpuno "zatvorila" na mesec dana u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, ali su iz Istanbula uveravali evropsku kuću fudbala da će do velikog finala 29. maja stanje biti normalizovano i da će steći svi uslovi da se meč između Mančester sitija i Čelsija odigra.

UEFA je čak najavljivala mogućnost prisustva navijača (njih do 4.000) na stadionu Ataturk, ali se nalazi pod sve većim pritiskom Britanaca.

Englezi čine sve da svoje klubove zadrže u domovini, čini se, više iz finansijskih nego iz bezbednosnih razloga.

Tako njihov Telegraf piše da će britanska Vlada danas obaviti završne razgovore o izmeštanju finala Lige šampiona iz Istanbula u - londonski Vembli!

Manje je poznato da se projekat evropkse Superlige raspao ne zbog protesta navijača već upravo intervencijom britanskih banaka i investicionih fondova koji su reagovali na poziv predsednika UEFA-e Aleksandera Čeferina i isplatili stotine miliona funti šest engleskih klubova da bi se ovi povukli iz projekta.

Imali su, nai sopstveni interes jer bi se svako slabljenje Premijer lige odrazilo i na ekonomiju Velike Britanije s obzirom na to koliko je fudbal profitabilan biznis, a Premijeršip definitvino najkomercijalnije nacionalno prvenstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.