TRIO ODMETNIKA SE NAPOKON OBRATIO JAVNOSTI: Barsa, Real i Juve traže kompromis sa UEFA-om!
Foto: Printscreen/Twitter

šta će biti, videćemo

TRIO ODMETNIKA SE NAPOKON OBRATIO JAVNOSTI: Barsa, Real i Juve traže kompromis sa UEFA-om!

U nastavku se i dalje vrti priča koji je bio smisao stvaranja takvog takmičenja, a finišira se porukom da su klubovi spremni na debatu, ali bez pritisaka bilo koje vrste

Objavljeno:

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da neće biti pokrenut nikakav postupak protiv devet ekipa osnivača Superlige Evrope, koji su se povukli iz tog takmičenja.

Klubovi će ipak morati da se odreknu pet odsto zarade, koja bi im pripala na osnovu učešća u evropskim takmičenjima.

Real Madrid, Barselona i Juventus odbili su da potpišu ugovor sa UEFA-om o "merama reintegracije" i oni će se naći pred disciplinskim telima evropske kuće fudbala, što znači da bi im moglo biti zabranjeno igranje u Ligi šampiona.

Ta tri kluba objavila su danas zajedničko saopštenje u kojem su se požalila da trpe veliki pritisak od UEFA, ali su poručili i da su spremni za dogovor.

- Klubovi osnivači Superlige su trpeli i nastavljaju da trpe pritiske, pretnje i uvrede da napuste projekat i njihovu odgovornost i pravo da pronađu rešenje za fudbalski ekosistem kroz konkretne predloge i konstruktivan dijalog. Ovo je nedopustivo po slovu zakona i sudovi su već pokrenuli proceduru oko projekta Superlige naređujući FIFA i UEFA da se uzdrže od bilo kakve akcije dok traje proces, uključujući i donošenje kazni klubovima osnivačima - stoji u početku saopštenja.

U nastavku se i dalje vrti priča koji je bio smisao stvaranja takvog takmičenja, a finišira se porukom da su klubovi spremni na debatu, ali bez pritisaka bilo koje vrste.

- Poštujući našu istoriju, našu odgovornost prema partnerima saosnivačima i prema navijačima, zbog fudbala, imamo dužnost da reagujemo i učestvujemo u traženju rešenja i pored neprihvatljivog pritiska i pretnji koje dobijamo od UEFA - kažu Barsa, Real i Juve.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.