SITI JE PRVI PUT U FINALU LIGE ŠAMPIONA! Građani večeras slave Rijada Mareza koji je bio dvostruki strelac (2:0)
Foto: EPA/Peter Powell

polufinale lige šampiona

SITI JE PRVI PUT U FINALU LIGE ŠAMPIONA! Građani večeras slave Rijada Mareza koji je bio dvostruki strelac (2:0)

Kompletan tok meča ste mogli pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 23:04h

Fudbaleri Mančester sitija su u finalu Lige šampiona, jer su i u drugoj utakmici savladali PSŽ ovoga puta sa 2:0.

Početni trenuci utakmice su perošli u terenskoj inicijativi PSŽ-a, to ipak nisu uspeli da iskoriste.

Zato je posle prve prilike Siti poveo i strelac je bio Rijad Marez. Posle je PSŽ pokušao preko Di Marije, da bi posle pokušao Erera.Dok je najbolju šansu imao Markinjos koji je pogodio prečku.

Pred kraj poluvremena je ponovo šansu imao Marez, ali je ovoga puta dobro intervenisao Navas.

Drugi deo je protekao ponovo u početnoj inicijativi Parižana, ali je opet sve to ugasio Marez novim golom sada u 63. minutu.

Lepo je Siti iskoristio kontra napad poveo ga je De Brujne koji je uposlio Fodena, a on samo prebacio na drugu stranu gde je sam bio Marez i bez prblema je prosledio u mrežu.

Nakon toga je na terenu bio samo jedan tim, a novi problem za PSŽ je crveni karton za Anhela Di Mariju. Imao je nekoliko Siti prlika do kraja, pogotovo Fil Foden kome je sve uspeo da odbrani Navas.

Siti je tako prvi put u istoriji otišao i finale.

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice

89. minut - Novi žuti karton je dobio sada Danilo posle još jednog starta nad Žesusom.

87. minut - Oštar start Kimpembra nad Žesusu, Francuz je za to dobio samo žuti ali moramo reći da je zaslužio više.

84. minut - Sjajan pas Gundoana ka Marezu, ali je Alžirac loše prihvatio loptu i to je iskoristio Baker koji je uspeo da mu je oduzme.

80. minut - Ponovo je Foden šutirao i opet je kao pobednik izašao Navas koji je dobro intervenisao.

1 / 5 Foto: EPA/Peter Powell

77. minut - Nova prlika za Siti, ovoga puta je Foden šutirao i pogodio levu stativu gola koji brani Kejlor Navas. PSŽ je trenutno potpuno pogubljen na terenu.

74. minut - Sjajan prodor Rijada Mareza, ali je prava šteta što nije uspeo da ga kruniše golom koji bi mu bio treći na utakmici. Dok je novi žuti dobio De Brujne.

72. minut - Velika je nervoza na terenu, sada su po žuti karton dobili Verati i Zinčenko.

69. minut - Direktan crveni karton je dobio Anhel Di Marija, jer je namerno zgazio Fernandinja. Veliki hendikep za PSŽ.

63. minut - GOL ZA MANČESTER SITI 2:0! Rijad Marez! Kontra napad je započeo De Brujne, koji je uposlio Fodena, a on je loptu prebacio na drugu stranu gde je Marez ubacio loptu u mrežu.

60. minut - Lepa akcija Parižana povukao je Nejmar koji je uposlio Di Mariju, on je centrirao ka Ikardiju, ali lopta nije uspela da dođe do njega jer su štoperi Sitija izbacili loptu.

58. minut - Kako su zaključali loptu fudbaleri Sitija, gosti trenutno ne mogu da dođu do nje.

54. minut - Šut Fila Fodena koji je zaustavio Navas, brzo je na drugoj strani uzvratio Nejmar, ali je njegov udarac izblokiran.

46. minut - Počelo je drugi deo utakmice, po potpuno drugim uslovima jer su na pauzi redari potpuno očestili teren.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena,

45+2. minut - Probio je Marez po desnoj strani i na sličan kako se postigao prvi gol, probao da postigne i drugi, ali je ovoga puta odbranio Navas. Na taj odbitak je natrčao Bernanrdo Silva čiji je pokušaj bio izblokiran.

45. minut - Igra se još tri minuta nadoknade

43. minut - Pokušao je PSŽ da na posle kornera na isti način da postigne gol kao i u Parizu, ali ovoga puta su iz Sitija bili spremni na to.

40. minut - Posle pasa De Brujnea, Marez se nije dobro snašao u kaznenom prostoru, loptu mu je oduzeo Kimpembe. Nakon dužeg vremena prilka za domaće.

38. minut - Prve čarke na utakmici, posle starta Bernarda Silve nad Nejmarom, Brazilac se iznervirao i nasrnuo je na Portugalca.

35. minut - Parižani vratili loptu u svoj posed, igra se više na polovini Sitija, a priliku za goste je imao Erera koji je iz kaznenog prostora šutirao preko gola.

30. minut - Siti je uspeo da nametne svoj ritam utakmice, trenutno je težište igre preseljeno na sredinu terena. Dok je De Brujne imao pokušaj sa preko 20. metara ali je lopta otišla preko gola.

23. minut - Prvi žuti na utakmici je dobio Ander Erera. Igrači su poprilično nervozni i burno reaguju na svaku odluku Kuipersa.

1 / 5 Foto: EPA/Peter Powell

19. minut - Nakon slobodnog udarca PSŽ, Ederson je posle sigurne intervencije dodao loptu Stounsu koji je pogrešio, ali to nije iskoristio Di Marija da smesti loptu u mrežu.

17. minut - Posle centaršuta Di Marije sa leve strane, sjajno je skočio Markinjos i prava je šteta što je pogodio prečku.

15. minut - Faul nad Nejmarom na oko 20. metara, prilika za Brazilca. Ali je ovu priliku izblokirao Fernandinjo.

11. minut - GOL ZA MANČESTER SITI 1:0! Rijad Marez! Idealno ispucavanje Edersona za Zinčenka koji pronalazi u sredini kaznenog prostora De Brujnea, čiji je pokušaj izblokiran, ali se na pravom mestu našao Marez i savladao Navasa.

7. minut - Kuipers je pokazao na belu tačku, ali je VAR to brzo ispravio

5. minut - Blaga terenska inicijativa na strani gostiju, evidentno je da se Gvardiola odlučio na odbranu i napad iz kontre.

2. minut - Prvi minuti protiču u oštrim startovima igrača Sitija.

Počela je utakmica, prvi sa centra će krenuti fudbaleri gostiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.