OGLASIO SE I FUDBALSKI SAVEZ ENGLESKE: Nasilje ne sme proći nekažnjeno!
Foto: Profimedia

i oni se javili

OGLASIO SE I FUDBALSKI SAVEZ ENGLESKE: Nasilje ne sme proći nekažnjeno!

Navijači Mančester junajteda su ljuti zbog uloge kluba u osnivanju evropske Superlige i načina vođenja kluba i traže da porodica Glejzer proda klub

Objavljeno:

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je danas da istražuje događaje koji su doveli do odlaganja utakmice Mančester junajteda i Liverpula na Old Trafordu.

Incidenti su se dogodili u nedelju popodne tokom protesta navijača Mančester junajteda ispred stadiona.

Navijači, njih nekoliko stotina, probili su ogradu i upali na teren, gde su uzvikivali poruke protiv vlasnika kluba, porodice Glejzer, a neki su upalili i baklje na terenu.

Utakmica je trebalo da počne u 17.30, ali je odložena iz bezbednosnih razloga.

FA je naveo da istražuje događaje sa Old Traforda.

- Kao deo tog procesa, FA će sarađivati sa Mančester junajtedom, Premijer ligom i nadležnima za bezbednost - naveo je Savez, preneo je Skaj.

Britanski ministar sporta Najdžel Hadelston rekao je da je nasilje neprihvatljivo.

- U fudbalu su strasti velike, ali postoji način da protestujete i učinite da se vaš glas čuje bez povređivanja i ugrožavanja drugih. Razumemo frustracije, ali nasilje manjine navijača juče na Old Trafordu je neprihvatljivo - naveo je ministar.

Navijači Mančester junajteda su ljuti zbog uloge kluba u osnivanju evropske Superlige i načina vođenja kluba i traže da porodica Glejzer proda klub.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.