KLUB JE IZNEO DETALJE ASANOVOG UGOVORA! "Veličina duga nije osnov za jednostrani raskid saradnje"
Foto: Starsport©

angažovaće advoakata

KLUB JE IZNEO DETALJE ASANOVOG UGOVORA! "Veličina duga nije osnov za jednostrani raskid saradnje"

Dug postoji, on je prema navodima iz kluba u visini od 35.000 evra

Objavljeno:

Nastavlja se saga oko odlaska Takume Asana, sada se otišlo u detalje.

U izjavi kluba za "Mocart sport" navodi da je Japanac od početka godine dobio čak 240.000 evra, a da je uz to odbio transfer.

Klub mu je navodno našao novu destinaciju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali je Asano želeo samo u Zapadnu Evropu.

Takuma Asano
foto: FK Partizan

Kako se navodi iz kluba Asano je u Japan otišao u petak i od tada se nije javljao klubu, već se crno-belima obratio njegov advokat sa porukom da se više neće vraćati u Humsku.

Partizan ističe da je plate za januar i februar dobio na vreme, a da je posle žalbi od strane Asana najboljem strelcu Partizana isplaćeno i 140.000 evra duga iz prošle godine u martu. Od početka godine ukupno 240.000.

Dug postoji, on je prema navodima iz kluba u visini od 35.000 evra i datira iz prošle godine, ali kako se navodi to ne može biti osnov za jednostrani raskid. Duguju se i bonus, jedan je za plasan u grupu Lige Evrope 2019. godine i iznosi 30.000 evra, a drugi jednakog iznosa je aktiviran nakon što je Asano dao 15 golova u sezoni.

Stadion Partizana, stadion Partizana, JNA
foto: Starsport©

Sada se navodi da će crno-beli angažovati advokata Zorana Damjanovića koji im je na sudu pomogao da dobiju Sedrika Goguu, a crno-beli će tražiti 3.000.000 evra odštete.

U klubu su uvereni da će slučaj dobiti, ali će sve to na sudu trajati minimum dve godine. Osim toga, 3.000.000 evra je značajno manje od 5.000.000 evra koliko su računali da će dobiti na osnovu obeštećenja.

(Espreso/Kurir sport/ Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.