FSS IMA PLAN DA SMANJI BROJ KLUBOVA U SUPERLIGI! Za dve godine će liga brojati 12 timova?
Foto: Filip Plavčić

lepo

FSS IMA PLAN DA SMANJI BROJ KLUBOVA U SUPERLIGI! Za dve godine će liga brojati 12 timova?

Poslednji put kada je liga imala 12 klubova je u sezoni 2008/09 , tad je titulu je osvojio Partizan, druga je bila Vojvodina, Zvezda je bila treća, dok je iz lige ispao Banat

Objavljeno:

Ova sezona Superlige Srbije je bila samo ove i nikada više.

Jer već sledeće sezone će se smanjiti na 16, ima najava da bi moglo i da se spusti na 12.

Taj broj klubova svi zagovaraju da se uspostavi, jer svi smatraju da bi se onda kvalitet lige dobio na težini takođe i kvalitet fudbala bi se podigao i na jedan veći nivo.

Prema planovima Fudbalskog saveza Srbije u sezoni 2022/23 igra 14 klubova, onda sledeće bi se spustilo i na 12.

Čak je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio o tome da je 12 klubova pravi broj koji bi Superliga Srbije trebala da ima.

Superliga Srbije
foto: Starsport©

- Mislim da ligu treba smanjiti na 12 klubova. Kvalitet bi se povećao koliko-toliko. Ljudi ne treba da se plaše promena. Treba probati drugi sistem, pa i da se menja svake godine sve dok se ne dođe do pravog. Klubovi gledaju samo sebe, ne gledaju širu sliku. Zato je ovako. Pa nije tragedija ispasti iz lige, igrati u drugom rangu - rekao je Stojković u jednom od prazničnih intervjua.

Poslednji put kada je liga imala 12 klubova je u sezoni 2008/09 , tad je titulu je osvojio Partizan, druga je bila Vojvodina, Zvezda je bila treća, dok je iz lige ispao Banat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.