PRE TOG PENALA SETIO SAM SE ČERNOBILJA, PREMINULIH PRIJATELJA: Legendarni napadač emotivno o nezaboravnoj noći!
Foto: EPA/Gerry Penny

sve mu prošlo kroz glavu

PRE TOG PENALA SETIO SAM SE ČERNOBILJA, PREMINULIH PRIJATELJA: Legendarni napadač emotivno o nezaboravnoj noći!

Ševčenko je podelio i zanimljivu anegdotu o Pipu Inzagiju

Objavljeno: 21:58h

Andrej Ševčenko je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača na svetu, a blistao je u dresu Milana.

Ukrajinac je u italijanskom velikanu proveo najbolje dane svoje karijere i osvojio skoro sve što je mogao.

Legendarni napadač dao je intervju za Korijere dela sera u kom je govorio o svojoj karijeri. Ševa se prisetio i prve titule Lige šampiona koju je s Rosonerima osvojio 2003. godine.

Tada je Milan igrao u finalu protiv svog velikog rivala Juventusa, a utakmica se igrala na Old Trafordu. Nakon 90 minuta i produžetaka nije bilo golova, pa smo pobednika dobili nakon penala.

Andrej Ševčenko
foto: EPA

Rosoneri su bili uspešniji i na kraju slavili sa 3:2 i postali prvaci Evrope. Golove za Milan sa bele tačke dali su Seržinjo, Nesta i Ševčenko, a neprecizni su bili Sedorf i Kaladze.

S druge strane za Juve su pogađali Birindeli i Del Pjero, ali su penale promašili Trezege, Zalajeta i Montero što je na kraju koštalo "Staru damu" poraza na Teatru snova.

Andrej Ševčenko
foto: EPA/Marcel Antonisse

Ševčenko je bio strelac odlučujućeg penala i tako Milanu doneo titulu prvaka Evrope. Ukrajinac je poručio da to nikada neće zaboraviti.

- Sećam se dobro tog finala iz 2003. godine i penala na kraju. Uvek sam nekako imao neke sumnje u sebe, ali nikada se nisam bojao izazova. U tom trenutku kada je trebalo da izvedem penal prisetio sam se svega. Mog detinjstva u Černobilju, prijatelja koji su preminuli, ma svega - rekao je Ševa i nastavio:

- Rekao sam sebi: 'Nemoj se predomisliti kada odlučiš u koju stranu da pucaš penal'. Gledao sam u sudiju da mi da neki znak da mogu šutirati jer nisam čuo pištaljku od silne buke na stadionu. On mi je klimnuo glavom, a ja sam krenuo prema lopti. Sećam se da sam pre šuta video Bufona u koju stranu ide i već tada sam znao pre svih da ću postići gol. Tu sliku i osećaj nikada neću zaboraviti.

Takođe, Ševčenko se prisetio neverovatne situacije koja se desila tog jutra u Mančesteru.

- Sećam se tog jutra kada sam se probudio i pogledao kroz prozor. Tu pored hotela bio je teren za golf i video sam da neko trči sam po terenu i pravi kretnje i gleda da li je 'nevidljivi sudija' svirao ofsajd. Glumio je da je dao gol i da nije ofsajd i krenuo da slavi. Ta osoba na golf terenu bio je Pipo Inzagi - ispričao je Ukrajinac kako je slavni Filipo Inzagi, njegov tadašnji partner u napadu Milana, zaista "živeo u ofsajdu".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.