TADIĆ I SAIGRAČI U REGE BOJAMA: Navijače Ajaksa oduševili dresovi u čast Boba Marlija! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

simbol celog amsterdama

TADIĆ I SAIGRAČI U REGE BOJAMA: Navijače Ajaksa oduševili dresovi u čast Boba Marlija! (FOTO)

Nedavno je i Vest Hem dizajnirao dresove sa logom metal benda Ajron Mejden, svojih velikih navijača

Objavljeno:

Ajaks i Arsenal su sinonim za atraktivan napadački fudbal, ali i za jedne od najlepših dresova u svet fudbala.

Amsterdamski velikan je u početku svoje bogate istorije nosio skroz crne dresove (u skladu sa trećom bojom grada, uz crvenu i belu), pa su prešli na crveno-bele pruge, ali su 1911. zbog podudaranja sa bojama Sparte iz Roterdama počeli da nose dobro poznatu kombinaciju belih šortseva i majica sa širokom vertikalnom crvenom linijom spreda i pozadi.

Crna boja se otada često koristi za drugi ili treći dres, a navijači je obožavaju. Ona koju su "Kopljanici" smislili za sledeću sezonu će ih sigurno još više oduševiti, ali i igrače predvođene Dušanom Tadićem.

Naime, rezervni dres će biti crn, ali i sa rege bojama (crvena, žuta, zelena) u čast legendarnog pevača i začetnika muzičkog žanra Boba Marlija.

Slavni Jamajčanin jeste bio i veliki ljubitelj fudbala, ali je glavni razlog ovakvog odabira taj što je njegova pesma "Three Little Birds" (Tri male ptičice) nezvanična himna Ajaksa i njegovih navijača.

I iznad grba će biti tri male linije u ovim bojama, koje su i najzastupljenije na zastavama afričkih država. Pravo osveženje na fudbalskim stadionima kojima fale još samo navijači na tribinama...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.