KINOŠI OBOŽAVA SRBIJU I SVAKODNEVNO UČI JEZIK: "Nikad neću zaboraviti srpsku himnu, proučavam Srbe kao narod"!
Foto: Starsport©

zahvalan je selektoru

KINOŠI OBOŽAVA SRBIJU I SVAKODNEVNO UČI JEZIK: "Nikad neću zaboraviti srpsku himnu, proučavam Srbe kao narod"!

Moj posao bio je da oporavim ekipu od umora posle utakmice sa Irskom, te da im osvežim um

Objavljeno:

Dragan Stojković Piksi je naoravio sjajan rezultat u prve tri utakmice sa reprezentacijom Srbije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Piksi je svojim dolaskom promenio i ceo stručni štab, a onaj koji je privukao najviše pažnje je Japanac Katušito Kinoši. On je govorio o tome kako ga je Stojković pozvao da bude sa njim u stručnom štabu, kako se oseća dok svira srpska himna, i kakvu je atmosferu u ekipi napravio sa selektorom.

- Nikada neću zaboraviti srpsku himnu "Bože pravde" koju sam čuo na Marakani. Pre utakmice bio sam uzbuđen, toliko da mi je taj osećaj obuzimao celo telo. Proučavam Srbe kao narod, njihov jezik, hranu, kulturu i himnu. Bezobrazno je da ne pevam himnu, ili da ne znam značenje reči. Još ne znam da tečno pevam srpsku himnu, ali vežbam, svakog dana sam sve bolji, pevušim je - otkrio je Katušito Kinoši u razgovoru za japanski "Soccer Digest Veb".

Japanski stručnjak otkrio je kako ga je Stojković pozvao da mu bude saradnik u reprezentaciji, jer su pre toga radili zajedno dugi niz godina u Japanu i Kini.

- Želim da se pohvalim, postao sam prvi japanski trener koji radi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal. Sa Piksijem sam radio u Nagoji i Guangdžou R&F. Krajem februara pozvao me je i pitao, dali bih došao u Srbiju da mu pomognem, ako ga izaberu za selektora. Napustio sam Japan 6. marta bez pitanja o detaljnim uslovima. Stigao sam u Beograd preko Istanbula, a na aerodromu me je sačekao gospodin Stojković.

Kinoši otkriva kako je Piksi motivisao srpske fudbalere.

- Posle Irske, igrali smo sa Portugalom, koji je imao Kristijana Ronalda, Žotu i još mnogo sjajnih fudbalera. Remi od 2:2 došao je kao produkt duha koji je Stojković demonstrirao i u Nagoji. Nikada ne odustajte!!! To je stalno govorio srpskim igračima. Moj posao bio je da oporavim ekipu od umora posle utakmice sa Irskom, te da im osvežim um. Ako su im um i glava umorni, onda ne mogu dobro da treniraju. Bio sam oduševljen koliko sam napravio dobar posao, za svega dva dana. Onda je došao Azerbejdžan. I znate li šta je Mister rekao fudbalerima? Ako ovde ne pobedite, prethodne dve utakmice izgubiće smisao. Atmosfera je bila sjajna. Video sam kod igrača osećaj pobede u očima i dobru harizmu. I naravno, dobili smo Azerbejdžan.

Iz onoga što je Katušito Kinoši rekao Japancima o Srbiji i Srbima, vidi se da nas mnogo ceni:

- Osećam odgovornost prema gospodinu Stojkoviću, odgovornost da dobijem utakmicu kao predstavnik Srbije, odgovornost prema celom srpskom fudbalskom svetu. Kao Japanac imam osećaj odgovornosti i želim da utičem na buduće mlade generacije Srba.

Kinoši je u protokolu reprezentacije upisan kao kondicioni trener, mada je njegova uloga kudikamo veća:

- Pokušavao sam da od srpskih igrača izvučem sve ono najbolje, ne želeći da se namećem. To su sve momci koji igraju u vrhunskim klubovima i od početka su me poštovali. Na startu sam bio zabrinut, ali posle pobede nad Irskom, sve je došlo na svoje, tako da sam osetio olakšanje.

(Espreso/Kurir sport/www.soccerdigestweb.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.