POLICIJA JE BILA VREDNA: Priveli su deset učesnika incidenta u Mostaru!
Foto: Filip Plavčić

ažurni su

POLICIJA JE BILA VREDNA: Priveli su deset učesnika incidenta u Mostaru!

Nemili događaj se dogodio u petak posle početka policijskog sata

Objavljeno:

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Ljudevit Marić izjavio je danas da je zbog nereda u kojima su učestvovali navijači u Mostaru deset osoba privedeno.

On je za Radio Slobodna Evropa rekao da je u neredima u petak kasno uveče jedna osoba teže povredjena, a pričinjena je i materijalna šteta na jednom stambenom objektu.

Кazao da je brzom intervencijom pripadnika Policijske uprave Mostar, javni red i mir stavljen pod nadzor.

- Deset učesnika narušavanja javnog reda i mira je privedeno u Policijsku upravu Mostar na krim-operativnu obradu. Jedna osoba zadobila je teže telesne povrede i prebačena je na Sveučilišno-kliničku bolnicu Mostar. Na jednoj porodičnoj kući pričinjena je materijalna šteta - kazao je Marić.

Policijski službenici PU Mostar, zajedno sa kriminalističkom policijom provode istragu na terenu kako bi utvrdili identitet i priveli ostale učesnike ovog incidenta, rekao je on.

Marić nije mogao da komentariše napise lokalnih portala o tome da je reč o upadu pripadnika "Ultrasa", navijačke grupe Hrvatskog sportskog kluba Zrinjski iz Mostara, u većinsko bošnjačko naselje Donja Mahala, gde je navodno došlo do sukoba sa meštanima i članovima navijačke grupe "Red Army" kluba Velež iz Mostara.

To nije prvi put incident u Mostaru koji se dovodi u vezu sa navijačkim grupama. Pripadnici navijačke grupe "Ultrasi" su u više navrata upadali u istočni deo Mostara, naseljen pretežno Bošnjacima, i naneli štetu na privatnim i poslovnim objektima i automobilima. Poslednji takav upad desio se 8. avgusta prošle godine.

Krajem oktobra 2020. godine, takodje je došlo do incidenta u blizini mesta okupljanja navijača Zrinjskog, u zapadnom delu Mostara, većinski naseljenom Hrvatima. Policija je tada intervenisala nakon što su članovi grupe "Red Army" zatečeni sa bakljama nedaleko od "Ultras puba".

Incident u petak dogodio se posle početka policijskog sata, koji je u Hercegovačko neretvanskom kantonu i ostatku Federacije BiH na snazi od 21 sat uveče do 5 sati ujutro u sklopu mera borbe protiv širenja zaraze korona virusa.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.