VELIKAN IZ NIŠA SLAVI 98. ROĐENDAN: Za vek kluba želimo da se vratimo u Evropu, tamo nam je mesto!
Foto: Starsport©

ČESTITAMO

VELIKAN IZ NIŠA SLAVI 98. ROĐENDAN: Za vek kluba želimo da se vratimo u Evropu, tamo nam je mesto!

Bio je osporavan, uzdizao se, padao, zatim postao hit evropskog fudbala, pa ponovo pao, da bi u poslednjih šest godina stao na noge i krenuo krupnim koracima napred

Objavljeno:

Fudbalski klub Radnički iz Niša obeležava danas 98 godina postojanja, a predsednik kluba Dragan Marković je izjavio da je cilj da se tim sa Čaira do 100. rođendana vrati na evropsku scenu.

- Retki su klubovi na ovim prostorima koji se mogu pohvaliti istorijom koju ima Radnički, koji je plasmanom u polufinale kupa UEFA 1982. godine ostvario rezultat za sva vremena, zbog koga će zauvek biti prepoznat i poštovan u svetu fudbala - rekao je Marković, prenosi klub.

On je naveo da je klub sa Čaira za 98 godina prolazio kroz razne faze.

- Bio je osporavan, uzdizao se, padao, zatim postao hit evropskog fudbala, pa ponovo pao, da bi u poslednjih šest godina stao na noge i krenuo krupnim koracima napred. Vratili smo se na međunarodnu scenu i postali vicešampion države pre dve godine - rekao je Marković.

- Trenutno ne igramo kako želimo i imamo rezultatsku krizu, ali to je sastavni deo sporta i učimo i iz ovog iskustva. Uveren sam da će se klub izdići iz situacije i završiti sezonu na najbolji mogući način - dodao je on.

Stadion Čair, Navijači Radničkog iz Niša, Meraklije
foto: Starsport©

Kako je istakao, najbitnije je da se klub prethodnih godina finansijski stabilizovao i da je pokrenuto niz promena kako bi se stvorili uslovi za što bolje rezultate.

- Mi ne čekamo skrštenih ruku, već intenzivno radimo kako bismo se što bolje pripremili za naredni prelazni rok i da Radnički već sledeće sezone vratimo na mesto koje mu pripada, a to je vrh srpskog fudbala i igranje u Evropi - rekao je Marković.

- Želimo da do 100. rodjendana vratimo naš Radnički na međunarodnu scenu. Još jednom, svim fudbalerima, zaposlenima i navijačima Radničkog srećan 98. rođendan - zaključio je on.

Svoj najveći uspeh na međunarodnoj sceni za ovih 98 godina Radnički je ostvario u sezoni 1981/82, kada je stigao do polufinala Kupa UEFA, a najbolji rezultat u domaćim takmičenjima u sezoni 2018/19, kada je bio vicešampion Srbije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.