UEFA POTVRDILA: Bilbao i Dablin gube domaćinstva Evropskog prvenstva!
Foto: Filip Plavčić

Možda bude još pomeranja

UEFA POTVRDILA: Bilbao i Dablin gube domaćinstva Evropskog prvenstva!

Takođe, na sednici Izvršnog odbora potvrđeno je da će Minhen biti domaćin pošto je pružio garancije da će najmanje 14.500 navijača moći da prisustvuje svakoj od četiri utakmice u kojima je domaćin, uključujući i jedno četvrtfinale

Objavljeno: 08:37h

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će se utakmice Evropskog prvenstva umesto u Bilbau igrati u Sevilji, dok su mečeve iz Dablina preuzeli Sankt Peterburg i London.

Uefa je ovo saopštila nakon sastanka Izvršnog odbora na kojem je potvrđeno da su Bilbao i Dablin izgubili domaćinstva pošto zbog propisa lokalnih vlasti nisu mogli da daju garancije da će na stadionima biti dovoljan broj navijača.

Četiri meča koja je trebalo da se odigraju u Bilbau prebačena su u Sevilju pošto su regionalne vlasti u Andaluziji potvrdile nameru da dozvole 30 odsto kapaciteta stadiona za tri utakmice Grupe E i jedan meč osmine finala.

Tri utakmice Grupe E koje je trebalo da se igraju u Dablinu prebačene su u Sankt Peterburg koji je već domaćin tri utakmice Grupe B i jednog četvrtfinala.

Meč osmine finala koji je trebalo da se igra u Dablinu premešten je na stadion Vembli u Londonu.

Takođe, na sednici Izvršnog odbora potvrđeno je da će Minhen biti domaćin pošto je pružio garancije da će najmanje 14.500 navijača moći da prisustvuje svakoj od četiri utakmice u kojima je domaćin, uključujući i jedno četvrtfinale.

Pored Sevilje, Londona, Sankt Peterburga i Minhena utakmice Evropskog prvenstva, koje je na programu od 11. juna do 11. jula, igraće se u Bakuu, Rimu, Bukureštu, Glazgovu, Kopenhagenu, Budimpešti i Amsterdamu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.