POZNATO KO JE ČEFERINA ZVAO U POLA NOĆI: Isplivali detalji oko cele situacije sa Superligom Evrope!
Foto: AP

Auuu

POZNATO KO JE ČEFERINA ZVAO U POLA NOĆI: Isplivali detalji oko cele situacije sa Superligom Evrope!

Čeferinova rečenica "Dajte mi 24 sata i Superlige neće biti" očigledno se odnosilana pozive koje je Slovenac kasnije uputio prvom čoveku FIFA Đaniju Infantinu

Objavljeno:

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin dao je izjavu za slovenačke medije u kojoj je detaljno otkrio šta je sve prošao u proteklih sedam dana.

A posebno se osvrnuo oko poziva koji je dobio u subotu kasno u noć.

- Neko čije ime neću spomenuti me je nazvao ujutru i rekao da će klubovi u nedelju veče stvoriti nešto što se zove Superliga. Nakon toga, istog dana, primio sam pet poziva od pet različitih klubova koji su mi se izvinjavali što su to morali da urade. Anjeli je rekao da su sve to laži i da su izmislili. Nisam bio tako naivan i rekao sam mu da bi trebalo da napišemo saopštenje za medije. Rekao je da napišem, da će on to proveriti, popraviti i poslati nazad. Tada smo se poslednji put čuli, više se nije javljao na telefon.

Nije Slovenac, doduše, želeo da otkrije ime čoveka koji je indirektno uticao na krah Supelige, ali je zato "Njujork Tajms" izašao u javnost sa pričom da je prvi čovek Barselone Đoan Laporta glavni krivac.

Ipak, nije on pozvao Čeferina i rekao mu šta 12 velikih klubova spremaju, već je prilikom slavlja zbog dobijenih izbora u "katalonskom klubu" u poverenju rekao tajnu prvom čoveku FS Španije Havijeru Tebasu.

Tebas je u strahu od svega što Superliga donosi odlučio da pozove Čeferina i da mu kaže šta se dešava, da bi zatim krenuo haos koji je trajao nekoliko dana. Međutim, UEFA je posle tog poziva "zbila redove" i uspešno odbila napad "odmetnika

UEFA je u nedelju veče poslala obaveštenje da će svih 12 klubova biti kažnjeni, činilo se da Superliga polako dobija rat, da bi se u celu priču umešala britanska Vlada i njihovi klubovi su nedugo zatim istupili iz lige.

Čeferinova rečenica "Dajte mi 24 sata i Superlige neće biti" očigledno se odnosilana pozive koje je Slovenac kasnije uputio prvom čoveku FIFA Đaniju Infantinu, zatim operativcu britanske Vlade Oliveru Doudenu koji je uz pomoć Borisa Džonsona završio posao i Superliga je "sahranjena" za tri dana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.