LA LIGA SE OGLASILA NAKON SASTANKA: Njima je problem što imaju ŠEST FERARIJA UMESTO SEDAM!
Foto: EPA/Toni Galan

Bilo je burno

LA LIGA SE OGLASILA NAKON SASTANKA: Njima je problem što imaju ŠEST FERARIJA UMESTO SEDAM!

Ja uživam gledajući ekipu iz rodnog mesta. Sigurno da svako uživa u igrama svog klubaprotiv Real Madrida ili Barselone

Objavljeno:

Prvi čovek španske Primere Havijer Tebas, pozvao je sve klubove na sastanak, isključijući Real Madrid, Barselonu i Atletiko, pošto su se pridrućili Superligi Evrope.

Na sastanku je svim mogućim sredstvima opleo po predsedniku Real MAdrida Florentino Perezu, a priključio mu se i igrač Kadiza Ivan Aljeho.

- Moj stav je uvek bio jasan. Nisu problem prihodi, nego racionalizacija troškova. Njima je problem što igrači umesto šest imaju sedam Ferarija. Problem je distribucija. Superliga bi bila kraj La Lige. Zašto bismo menjali nešto što raste? Da bismo zadovoljili pohlepu pojedinaca koji žele da kupe još neki Lambordžini? Na kraju, ako je sve tako dobro kako kažu, zašto su onda radili u tajnosti - pita se Tebas.

- Superliga ne poštuje male klubove - Aljeho.

- Florentino Perez kaže da ljudi ne žele da gledaju Elče - Valjadolid ili Elče - Ueska. On to ne želi da gleda, ja uživam gledajući ekipu iz rodnog mesta. Sigurno da svako uživa u igrama svog klubaprotiv Real Madrida ili Barselone - dodao je Aljeho, rođen u Valjadolidu.

- Klubovi su na sastanku jednoglasno i energično odbacili planove o stvaranju tog takmičenja. Svi klubovi čvrsto veruju u sportske zasluge kao jedini kriterijum za ulazak u međunarodna klupska takmičenja putem nacionalnih liga - navedeno je u saopštenju La Lige nakon sastanka na kojem su učestvovala i 22 kluba Segunde.

- Globalno protivljenje iskazano proteklih dana potvrdilo je da je jedna evropska elitistička liga neodrživa i nepoželjna - dodaje se u saopštenju.

Pod pritiskom vlada, Uefe i Fife, medija i dela navijača javno su se povukli i svi osnivači osim Real Madrida, Barselone i Juventusa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.