REAL I JUVE MOGU DA IGRAJU SVAKI DAN: Čeferin najavio kazne za sve OSIM Barselone!
Foto: EPA/Paul Murphy

superliga evrope

REAL I JUVE MOGU DA IGRAJU SVAKI DAN: Čeferin najavio kazne za sve OSIM Barselone!

Postoji razlog što je Čeferin najmanje kivan na Barselonu

Objavljeno:

- Jedan klub mi je danas poslao raspored utakmica Superlige. Izgledalo je veoma smešno jer su samo Real Madrid i Juventus igrali svaki dan - izjavio je danas predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin.

- Radimo sa našim timom na postupku protiv klubova. Biće posledica za sve, osim Barselone. Ipak, svakako ćemo uzeti u obzir to da su engleski klubovi priznali grešku. Imali smo 235 od 247 klubova na svojoj strani, sad imamo 244. Očekujemo da svi shvate svoje greške i da se suoče sa posljedicama - rekao je Čeferin i najavio je postupke protiv određenih timova.

Postoji razlog što je Čeferin najmanje kivan na Barselonu. Njihov povratnik na mesto predsednika Đoan Laporta je lukavo potpisao ugovor, ali i ostavio konačnu odluku Skupštini kluba.

Đoan Laporta
foto: EPA/Alejandro Garcia

- Svi su me razočarali, ali Barselona najmanje. Laporta je izabran za predsednika pre manje od dva meseca, pa nije mogao da učini mnogo. Ugovor koji je potpisao ostavljajući konačnu odluku "sosiosima2 je bio veoma pametan potez. Pričao sam sa njim dva-tri puta i bi oje pod znatnim pritiskom zbog teške finansijske situacije kluba, ali to nije njegova krivica - rekao je Čeferin za "Diario sport".

Minulih dana se pojavila informacija da bi osnivači Superlige mogli da budu izbačeni iz polufinala iz Lige šampiona, sada je ostao samo Real, koji igra polufinale sa Čelsijem, ali prvi čovek UEFA odbacuje takvu mogućnost.

- Teško da ćemo sezonu završiti bez Reala. Vlasnici TV prava tražili bi odštetu ako se ne odigra polufinale. Međutim, u budućnosti će stvari biti malo drugačije. Vrata UEFA ostaju otvorena svima, ali svi će morati da snose posledice za svoje postupke - poručio je Čeferin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.