ZVANIČNO: I Milan i Juve 'otkazali' Perezu, samo je još ljuti rival uz njega!
Foto: Profimedia

raspad projekta

ZVANIČNO: I Milan i Juve 'otkazali' Perezu, samo je još ljuti rival uz njega!

Za kratko vreme od 12 "klubova osnivača" samo su dva ostala u Superligi

Objavljeno:

Fudbalski klubovi Milan Juventus saopštili su da se povlače iz nakratko formirane Superlige Evrope.

- Prihvatili smo pozivnicu da učestvujemo u projektu Superlige sa istinskom namerom da pružimo najbolje moguće evropsko takmičenje za ljubitelje fudbala širom sveta i u najboljem interesu našeg kluba i navijača. Promena nije uvek laka, ali evolucija je neophodna za napredak, a strukture evropskog fudbala su se razvijale i menjale tokom decenija - navodi se u saopštenju Milana.

- Međutim, glasovi i zabrinutost navijača širom sveta su jasno izraženi u vezi sa Superligom, a Milan mora da bude osetljiv na glas onih koji vole ovaj divan sport. I dalje ćemo vredno raditi na pružanju održivog modela za fudbal - dodaje se u njihovom saopštenju.

"Stara dama" je obelodanila više detalja.

- Svesni smo želje nekih klubova da se povuku iz projekta Superlige, mada sve procedure koje su bile neophodne po dogovoru klubova nisu bile završene. U tom kontekstu, iako smo i dalje ubeđeni u vrednost sportske, finansijske i legalne ideje projekta, verujemo da su mogućnosti da se on sprovede u izvornoj ideji u ovom trenutku minimalne - stoji u saopštenju Juvea a na kraju se poručuje:

- Juventus ostaje posvećen ideji dugoročnih planova za dobrobit kluba i cele fudbalske zajednice.

Od inicijalnih 12 bogatih evropskih fudbalskih klubova, koji su učestvovali u kreiranju novog evropskog takmičenja, još samo madridski Real i Barselona se nisu oglasili o neuspehu ideje za koju su se zdušno zalagali i tako i formalno stavili tačku na projekat Superlige van okvira i ingerencija UEFA.

Ranije danas iz takmičenja je istupio Inter, a pre toga španski Atletiko Madrid.

Svih šest engleskih klubova odustalo je još u utorak uveče.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.