SPASAO IH BEDE: Slavni Argentinac od prve velike zarade kupio kuće svim bližim rođacima!
Foto: EPA/Marcelo Endelli

pokazao veliko srce

SPASAO IH BEDE: Slavni Argentinac od prve velike zarade kupio kuće svim bližim rođacima!

- Niko od njih nije imao pojma šta sam napravio. Tokom večere sam izvadio ključeve od kuća i uručio im ih - ispričao je Teves

Objavljeno:

Karlos Tevez je sigurno jedan od najboljih argentinskih fudbalera u proteklih dvadesetak godina, a u finišu karijere uživa igrajući za Boku Džuniors.

Teves je ponikao u dresu Boke, a za prvi tim ovog velikana debitovao je još 2002. godine kada je imao svega 18 godina. Njegova priča je tipična za igrača iz Južne Amerike jer je odrastao u siromaštvu, ali uspeo je da se izbori za svoje mesto pod zvezdama.

Ovaj 37-godišnji napadač se među plavo-žute vratio pre tri godine nakon što je godinu dana igrao u kineskom Šangaju gde je bio jedan od najplaćenijih igrača na svetu.

Prema tadašnjim informacijama Teves je za jednu sezonu zaradio nestvarnih 40 miliona evra, a onda je odlučio da se vrati na "Bombonjeru" kako bi bez ikakvih briga oko novca završio svoju karijeru.

Napadač je prvi ozbiljan novac zaradio početkom 2005. godine kada je napustio Boku i za 22 miliona evra prešao u brazilski Korintijans. To je bio transfer koji je uzdrmao Južnu Ameriku, ali je bio pravi potez u njegovoj karijeri.

Iskusni Argentinac se prisetio trenutka kada je potpisao za brazilski klub čime je postao znatno bogatiji, ali je hteo da cela njegova familija ima koristi od toga, pa je napravio zaista odličan potez.

Tevez je otkrio da je odmah nakon povratka s potpisa ugovora odlučio da kupi deset kuća članovima svoje familije kako bi ih sklonio iz siromašnog i problematičnog kraja u Buenos Ajresu.

- Svoju prvu veliku platu i zaradu dobio sam kada sam potpisao za Korintijans. Odlučio sam nakon toga da počastim svoju familiju. Kupio sam deset kuća i sve svoje ujake, stričeve, ujne i tetke sam odveo iz siromašnog naselja - priča Tevez i nastavlja:

- Sećam se da sam odlučio da organizujem roštilj u svom dvorištu kako bismo proslavili moj transfer. Niko od njih nije imao pojma šta sam napravio. Tokom večere sam izvadio ključeve od kuća i uručio ih njima, a oni nisu mogli da veruju šta sam uradio. Bili su baš iznenađeni i srećni. Osećao sam se ponosno što sam uspeo da im to omogućim.

Karlos Tevez
foto: AP

Tevez je nakon blistavih partija u Brazilu prešao u Vest Hem, a onda je potpisao za Mančester junajted koji je u poslednjem kolu izgubio od "Čekićara" i tako im omogućio opstanak, a sebi pojačanje. "Izvisio" je Šefild junajted koji je ispao u Čempionšip...

U leto 2009. godine napadač sa karakterističnim ožiljkom je ponovo sve šokirao transferom u Mančester siti gde je takođe zaradio ogroman novac.

Nakon četiri godine na Itihadu otišao je u Juventus gde je proveo dve sezone, a potom se jednostavno poželeo svoje familije i odlučio je da se vrati kući. Tevez je u karijeri zaradio ogroman novac, ali je pokazao da ga to nije promenilo i da ima zaista veliko srce.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.